VIDEO Un nou atentat criminal în SUA: a deschis focul într-un autobuz din California

VIDEO Un nou atentat criminal în SUA: a deschis focul într-un autobuz din California

Numărul atentatelor armate din Statele Unite ale Americii a crescut semnificativ în ultimii ani. Cel mai recent a avut loc într-un autobuz, iar numărul victimelor a fost semnificativ în doar câteva secunde.

Politica foarte permisivă vizavi de deținerea armelor de foc din SUA face noi victime, de această dată, în California. Conform primelor informații de la fața locului, o persoană și-a pierdut viața și cinci au fost rănite grav și spitalizate. Incidentul a fost declanșat de un bărbat care a deschis focul într-un autobuz cu 43 de persoane la bord, un șofer și 42 de pasageri.

patterson suspect

Incidentul a avut loc în sudul Californiei, conform informațiilor CNN. Autobuzul plecase de la Los Angeles cu o oră mai devreme, spre zona golfului din San Francisco, pe Interstate5, autostrada principală nord-sud pe coasta de Vest a SUA.

Acesta era un autobuz de transport în comun, de tip Greyhound, care sunt folosite zilnic de către cei care călătoresc pe teritoriul Statelor Unite. Este cea mai ieftină cale de a ajunge dintr-un oraș în altul. La bordul autobuzului se aflau 42 de pasageri și șoferul.

Când a început focul, unii pasageri au început să sune la poliție. Într-un timp scurt, s-au înregistrat mai multe apeluri la serviciul de urgență prin care se anunța că un bărbat înarmat cu un pistol a început să tragă în mod aleatoriu în autocar. După doar câteva momente, o femeie în vârstă de 51 de ani și-a pierdut viața. Alte cinci au fost spitalizate.

Nu este foarte clar cum, dar șoferul autobuzului a oprit la un moment dat și l-a convins pe atacator să coboare din mașină. Pistolul a rămas în vehicul. Din fericire, câțiva ofițeri de poliție s-au deplasat la fața locului și l-au reținut pe bărbat, fără alte incidente. Nu sunt clare motivele care au dus la acest eveniment, dacă bărbatul este sau nu extremist religios.

Urmăriți Playtech.ro și pe