Cine e bărbatul care a amenințat că hotelul Sheraton din București va fi atacat „cu rachete”

Cine e bărbatul care a amenințat că hotelul Sheraton din București va fi atacat „cu rachete”

Bărbatul care a anunțat atacuri cu rachete la Școala Americană și la hotelul Sheraton din București a fost identificat.

Poliţiştii şi procurorii au reuşit să identifice persoana care a sunat, pe 1 martie, pentru a anunța atacuri cu rachete. E vorba de un bărbat în vârstă de 46 de ani, din județul Alba, care a amenințat că vizate de atacuri vor fi Şcoala Americană şi Hotelul Sheraton din Bucureşti.

Miercuri, procurorii și polițiștii au descins la locuința sa și au făcut o percheziție. Acum, bărbatul e cercetat pentru amenințare.

De ce a trimis bărbatul amenințări false prin telefon

Bărbatul identificat de polițiști drept autorul apelurilor telefonice locuiește în comuna Jidvei, judeţul Alba.

”În fapt, s-a reţinut faptul că la data de 01.03.2019, la ora 15.52, Secţia 1 Poliţie Bucureşti a fost sesizată prin intermediul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 cu privire la faptul că pe raza municipiului Bucureşti, unde funcţionează o fundaţie, a fost primit un apel telefonic, ocazie cu care s-a transmis, prin intermediul unei înregistrări audio, faptul că va fi executat un atac cu rachetă asupra locaţiei respective. De asemenea, în aceeaşi zi, la scurt timp – ora 15.56 – Secţia 1 Poliţie a fost sesizată, din nou, despre împrejurarea că la un hotel situat pe Calea Dorobanţilor, sector 1, a fost primit un alt apel telefonic, fiind transmis un mesaj audio, în sensul că va avea loc un atac cu rachetă şi că persoanele prezente au la dispoziţie 21 de minute pentru a evacua zona”.
Comunicat DIICOT

Prucoruroii susțin că, la finalul mesajului audio, se menţiona că atacul va fi revendicat de organizaţia ”Vlad Ţepeş”.

Bărbatul este acum urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 535/2004, actualizată, privind prevenirea şi combaterea terorismului.

El a sunat pe 1 martie la Școala Americană și la hotelul Sheraton din București, amenințând că acele clădiri vor fi lovite de rachete. A urma o mobilizare de amploare a forțelor de ordine, care sunt obligate de lege să verifice întotdeauna astfel de informații. Zeci de persoane au fost evacuate de urgență.

Autorul amenințărilo a fost localizat și s-a stabilt că alarma dată a fost falsă. Practic, bărbatul a vrut să facă doar o glumă, care l-ar putea costa scump acum.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI