VIDEO Orașul Tulcea, sub ape! Ce alte județe sunt vizate de codul galben de inundații

VIDEO Orașul Tulcea, sub ape! Ce alte județe sunt vizate de codul galben de inundații
VIDEO Orașul Tulcea, sub ape!

Orașul Tulcea este sub ape. Plouă fără oprire de dimineață. Hidrologii au emis cod galben de inundații până la miezul nopții. Ce alte județe sunt vizate de avertizarea meteo?

Orașul Tulcea este sub ape! Plouă fără oprire de dimineață

În orașul Tulcea plouă torențial, din jurul orei 11.:00. În municipiu se circulă cu foarte mare dificultate, iar canalizările nu mai fac față. Specialiștii au emis cod galben de inundații pentru tot județul valabil până la miezul nopții. Codul emis de hidrologi pentru județul Tulcea se suprapune cu un cod portocaliu de furtună anunțat de meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie(ANM)duminică, la prânz. Avertizarea de cod portocaliu nowcasting care vizează mai multe localități din municipiul Tulcea va aduce cu ea averse torențiale din care se vor cumula 25 – 35 l/mp.

În Tulcea, în ultima oră, s-a acumulat aproximativ 40 l/mp. Aversele sunt însoțite și de frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă duratăale vântului, care pot lua aspect de vijelie, la care se adaugă și grindină de dimensiuni medii. Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Delta Tulcea, localitățile vizate sunt: Tulcea, Somova, Nufăru, Maliuc, Pardina, Ceatalchioi, Isaccea, Greci, Niculițel, Luncavița, Somova, Cerna, Turcoaia, Frecăței, Chilia Veche, Nalbant, Izvoarele, Horia, Valea Teilor, Hamcearca, Crișan.

Ce alte județe sunt vizate de codul galben de inundații?

Hidrologii au emis cod galben de inundații și pentru Vrancea, Galați și Constanța. Totodată, o avertizare a specialiștilor vizează râurile mici din bazilele hidrografice Ier, Barcău, Crişul Repede şi Crişul Negru din Satu Mare, Bihor, Sălaj și Cluj. Inundațiile au venit ca urmare a precipitațiilor înregistrate și a celor deja prognozate. În aceste zone se pot produce scurgeri pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, care ar putea inunda localitățile din preajmă, și creșteri de debite cu depășiri ale cotelor de atenție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI