VIDEO Descinderi de proporții în Brașov. Ce au găsit polițiștii într-un apartament: bancnota ”super-leu” era și ea acolo

VIDEO Descinderi de proporții în Brașov. Ce au găsit polițiștii într-un apartament: bancnota ”super-leu” era și ea acolo
VIDEO Descinderi de proporții în Brașov. Ce au găsit polițiștii într-un apartament: bancnota ”super-leu” era și ea acolo

Au avut loc descinderi de proporții ale polițiștilor din Brașov la o rețea care se ocupa cu bani falși. Poliţiştii de combatere a crimei organizate din mai multe județe din țară au probat activitatea infracțională pentru mai mulți indivizi care se ocupau cu falsificarea de bancnote. Astfel, cei în cauză sunt acuzați și că ar fi plasat banii falși în mai multe județe precum Prahova, Braşov, Argeş, Covasna, Buzău, precum și în județul Bacău.

VIDEO Descinderi de proporții în județul Brașov. Incredibil ce au găsit polițiștii într-un apartament. Bancnota ”super-leu” era și ea acolo

Polițiștii din Brașov au făcut percheziții la o rețea de falsificatori de bani, scrie impact.ro. Falsificatorii plasau banii falși în mai multe județe din țară. Falsificatorii, din municipiul Bacău, au fost prinși în flagrant, în timp ce încercau să plaseze banii falși, iar oamenii legii de la Brigada de Combatere a Criminalității Ploiești au organizat 10 percheziții în cadrul cărora au fost ridicați bani falși, precum și instrumentele folosite la contrafacere, telefoane şi memory-stick-uri.

Asupra falsificatorilor au fost descoperite 71 de bancnote contrafăcute din cupiură de 200 de lei şi 4.626 de lei, precum şi alte bunuri.

Polițiștii au ridicat instrumentele folosite la falsificarea banilor

Astfel, poliţiştii au efectuat mai multe percheziţii domiciliare și în Braşov la locuinţele persoanelor bănuite. În urma acestor controale, poliţiştii au ridicat obiecte pe care infractorii le foloseau pentru falsificarea banilor, precum un laptop, o imprimantă, un laminator, un şubler de precizie, folii laminate şi alte ustensile.

În plus, polițiștii au plecat și cu telefoane mobile, memory-stick-uri şi 13.900 de lei, respectiv 510 euro. În urma perchezițiilor, precum și a probelor strânse de oamenii legii au fost reținute, pentru 30 de zile, 4 persoane.

Percheziții și la falsificatorii din Cosntanța

Acțiunea polițiștilor de la Brașov nu a fost singulară. De asemenea, colegii lor de la Constanța au reținut doi bărbați care au plasat în localitatea Lumina bancnote de euro contrafăcute. Polițiștii au ridicat peste 60.000 de euro susceptibili de a fi contrafăcuți.

„Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada iunie – august, doi bărbaţi în vârstă de 52, respectiv 39 de ani, ar fi plasat în localitatea Lumina mai multe bancnote de euro falsificate, iar în urma unei percheziţiei domiciliare, poliţiştii au ridicat 175 de bancnote susceptibile a fi falsificate (însumând 61.400 de euro, în bancnote de 200, respectiv 500 de euro), 2.350 de euro, 14.500 de lei, un autoturism şi trei telefoane mobile”, informează un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Cele mai bine falsificate bancnote din istorie

Reușita polițiștilor vine după ce în luna iunie 2020 polițiștii au reușit să-i prindă pe cei care făceau bancnota numită ”super-leu”, poreclită astfel pentru că este cea mai bine falsificată bancnotă de 1oo de lei din istoria țării noastre.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI