Interlopii sunt luați pe sus. Sute de percheziții și zeci de arme găsite în clanuri

Interlopii sunt luați pe sus. Sute de percheziții și zeci de arme găsite în clanuri

Este alertă printre interlopi după ce Poliția a făcut sute de percheziții. În urma verificărilor s-au găsit zeci de arme. După ce ministrul Marcel Vela a anunțat pe Facebook că este că cu ochii pe infractori, polițiștii au și trecut la acțiune.

Interlopii sunt luați pe sus

S-au făcut imedit sute de razii, iar ceea ce s-a găsit i-a lăsat mască pe oamenii legii. Astfel, șapte arme letale și 30 neletale au fost ridicate de polițiști în urma a aproximativ 200 de percheziții efectuate de săptămâna trecută de oamenii legii la membrii unor grupări infracționale, a menționat, luni, Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

„Structurile specializate în combaterea criminalităţii organizate au desfăşurat acţiuni specifice, ca parte unor investigaţii complexe, destructurarea grupărilor infracţionale fiind esenţială pentru siguranţa populaţiei. Au fost organizate 31 de acţiuni operative de amploare în cadrul cărora au fost efectuate aproape 200 de percheziţii la membrii unor grupări infracţionale. În urma acestor activităţi, 24 de persoane au fost reţinute, 38 au fost arestate preventiv, iar alte 22 sunt cercetate sub control judiciar. De asemenea, au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea legalităţii provenienţei şi deţinerii 7 arme letale şi 30 neletale”, a declarat Dajbog.

Ce a transmis Marcel Vela

Potrivit purtătorului de cuvânt, în cadrul activităţilor structurilor de aplicare a legii au fost constatate peste 64.000 de contravenţii, valoarea amenzilor aplicate fiind de de 25 de milioane de lei, iar a bunurilor confiscate fiind de peste 690.000 de lei. De asemenea, acesta a mai susținut că săptămâna trecută au fost prinşi în flagrant 906 autori de infracţiuni.

„În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti, în această săptămână au fost reţinute 254 de persoane şi arestate peste 130”, a mai specificat Dajbog.

În plus, Marcel Vela a transmis încă de acum câteva zile un mesaj clar și categoric pe pagina sa de socializare.

„Nu sunt în campanie, nu sunt în concediu și suntem cu ochii pe toți cei care încalcă legea.

De aici, de la Ministerul Afacerilor Interne, avem grijă să fiți cu toții în siguranță.

P.S. Știu că și voi sunteți cu ochii pe mine și ne susțineți în tot ce facem!”, a scris Vela pe contul de socializare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI