VIDEO: Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu Coca Cola sau cu oțet. Reacția chimică, spectaculoasă

VIDEO: Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu Coca Cola sau cu oțet. Reacția chimică, spectaculoasă
Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu Coca Cola sau cu oțet

În cadrul unei demonstrații video, care a reușit să adune aproape două milioane de vizualizări, un internaut a încercat să vadă ce se întâmplă dacă amesteci faimoasa băutură Coca Cola cu bicarbonatul de sodiu. Curioși de rezultat? Pe scurt, veți fi martorii unei reacții chimice spectaculoase. Găsiți mai jos videoclipul care a devenit viral pe internet!

Experiment. Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu Coca Cola

Un tânăr din Rusia și-a dorit să le arate tuturor ce se întâmplă atunci când Coca Cola vine în contact, spre exemplu, cu bicarbonatul de sodiu.

În timpul unei filmări, care durează un minut și jumătate, acesta a făcut experimentul, iar apoi a postat demonstrația video și pe internet.

Tănărul a ales să facă experimentul, în aer liber, iar ideea s-a dovedit a fi una inspirată, având în vedere reacția spectaculoasă care are loc la sfârșit.

Așadar, într-o sticlă de doi litri de Cola, acesta a adăugat bicarbonat de sodiu, după cum se poate observa în imaginile de mai jos.

Imediat, în urma amestecului, a avut loc o efervecență puternică, iar băutura a continuat să se ridice din sticlă până ce a mai rămas foarte puțin din ea în recipient.

Astfel, produsul s-a împrăștiat, iar bulele din băutură s-au degajat și ele.

Vezi experimentul mai jos!

Experiment. Coca Cola cu oțet

Pe internet, există și alte combinații care s-au făcut cu Coca Cola. Unul dintre experimentele video, postate pe youtube, este amestecul dintre această băutură carbogazoasă și oțet.

Spre deosebire de experimentul de mai sus, cel dintre Cola și bicarbonat de sodiu, acesta nu a avut o reacție puternică. Dimpotrivă. În schimb, mirosul este unul puternic.

În urma amestecului dintre cele două, se poate observa că băutura obținută își schimbă puțin culoarea. De fapt, după aproximativ două minute, în care amesteci cu o linguriță,  rezultă o culoare mult mai deschisă decât cea inițială.

Puteți urmări experimentul în videoclipul de mai jos!