VIDEO Bătrânii, duși la vot de ”binevoitori” în Teleorman: ”Știți despre ce e vorba”

VIDEO Bătrânii, duși la vot de ”binevoitori” în Teleorman: ”Știți despre ce e vorba”
VIDEO Bătrânii, duși la vot de ”binevoitori” în Teleorman

Primul tur al alegerilor prezidențiale 2019 s-a încheiat duminică seara, 10 noiembrie. Deși în prima parte a zilei oamenii s-au mobilizat, mergând la vot în număr mare, prezența finală la urne a fost cea mai mică după 1990. În acest punct nu a vrut să ajungă un individ din Teleorman, care a dus bătrânii la vot cu mașina personală și le-a explicat înainte de a pune ștampila despre ce este vorba.

VIDEO Bătrânii, duși la vot de ”binevoitori” în Teleorman

Primul tur al alegerilor prezidențiale 2019 s-a încheiat. Autoritatea Electorală Permanentă a prezentat rezultatele provizorii ale primului tur. Pe primul loc, după cum au arătat sondajele de opinie și exit-poll-urile, detașat, se clasează Klaus Iohannis. Miza o reprezintă numele competitorului său din turul doi, scrutin care este programat în data de 24 noiembrie.

Peste 8,6 milioane de români au votat duminică la secțiile din România, conform datelor anunțate de Biroul Electoral Central. Prezența finală la urne a fost de 47,66%, mai mică decât la alegerile din anul 2014, când s-a înregistrat 52,31% și cea mai redusă de după 1990.

”Bă, ’ găinar ești de meserie, mă! Păi nu ești președinte dumneata…”

În Teleorman s-au văzut eforturile oamenilor pentru a schimba acest procent, însă într-un mod clasic, bătrânii fiind în continuare folosiți pentru voturi și duși la secția de votare de către ”binevoitori”. Un asemenea incident s-a întâmplat duminică, în comuna Călmățuiu de Sus, unde un bărbat a fost surprins de către un delegat al unei formațiuni politice din secția 134 aducând vârstnici la urne cu mașina personală, explicându-le, în prealabil, ce e de făcut pe buletinul de vot. Individul le-a amintit bunicilor să voteze după cum a fost vorba, iar aceștia au răspuns: ”Lasă, că vedem noi!”, plecând spre secția de votare.

Colegul nostru de la PLUS Teleorman, delegatul Alianței USR PLUS din secția 134, a surprins un "binevoitor" al comunei Călmățuiu de Sus, Teleorman în timp aducea cetățenii la vot. "Binevoitorul": "… știți despre ce e vorba".Votant: "Lasă că vedem noi acolo".Ulterior, persoana devine agresivă și îl împinge pe delegatul nostru.

Publicată de PLUS Teleorman pe Duminică, 10 noiembrie 2019

Văzând că este filmat, individul cu mașina a devenit din ce în ce mai agresiv. ”Ce vrei, domnule? Ce vrei? Dă-mă, mă, la știri, mă! Bă, ’ găinar ești de meserie, mă! Păi nu ești președinte dumneata…”, a spus ”binevoitorul”. După aceste cuvinte, a lovit camera cu care era filmat. În pofida acțiunii lui necugetate, momentul a rămas imortalizat și a fost postat pe pagina de Facebook a partidului politic din care face parte delegatul care a remarcat încălcarea Codului Penal, notează liberinteleorman.ro.