Prima reacție a lui Ludovic Orban, după ce Iohannis a intrat în turul al doilea: „E vremea unirii!”

Prima reacție a lui Ludovic Orban, după ce Iohannis a intrat în turul al doilea: „E vremea unirii!”

Premierul Ludovic Orban a avut prima reacție după ce candidatul PNL, Klaus Iohannis, a intrat în turul al doilea. Șeful Executivului crede că, în turul al doilea, Iohannis are toate șansele să câștige al doilea mandat de președinte.

Klaus Iohannis, candidatul PNL la prezidențiale, a câștigat detașat turul întâi al alegerilor prezidențiale. Potrivit rezultatelor parțiale, venite în jurul orei 23:00, Klaus Iohannis a obținut 36,64% din voturi. Viorica Dăncilă e pe locul al doilea cu 24,86%, iar Dan Barna are 12,67%.

Premierul Ludovic Orban susține că Iohannis are toate șansele să câștige turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Ce spune Ludovic Orban după primul tur al alegerilor prezidențiale

Premierul Ludovic Orban a afirmat duminică seară, la Realitatea PLUS, că PNL speră să ia și din electoratul PSD în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

„Ne dorim să recâștigăm încrederea față de mediul de afaceri, față de fiecare cetățean român. (…) Noi sperăm să luăm și din electoratul care a votat cu PSD în primul tur. Este momentul ca instituțiile din România să acționeze în armonie, într-o cooperare loială și să acționeze pentru a pune în practică un proiect de dezvoltare a României. Cred că vremea discordiei și a războiului absurd interinstituțional a trecut. E vremea unirii, cooperării și vremea dialogului”, a spus Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă va purta negocieri cu Dan Barna, premierul a susținut că e într-o comunicare permanentă cu toate partidele cu care a semnat acorduri politice.

„Suntem într-o comunicare permanentă cu partenerii noștri care au fost alături de noi și au pus umărul la dărâmarea guvernului PSD și care au fost alături de noi în învestirea Guvernului pe care îl conduc. Avem acorduri semnate pe care le respectăm. Obiectivul nostru este acela de a readuce România pe drumul corect și a readuce practic guvernarea în serviciul cetățeanului”, a subliniat premierul Orban

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI