VIDEO Apariție uluitoare în Apuseni. Ce au găsit niște turiști în iarbă: ”Degetele Diavolului”

VIDEO Apariție uluitoare în Apuseni. Ce au găsit niște turiști în iarbă: ”Degetele Diavolului”
VIDEO Apariție uluitoare în Apuseni. Ce au găsit niște turiști în iarbă ”Degetele Diavolului”

Dacă sunteţi slabi de înger, nu priviţi clipul de mai jos! Ce au găsit nişte turişti, în iarbă, în Apuseni. Apariţie uluitoare a plantei “Degetele Diavolului”.

“Degetele Diavolului”, apariţie în Apuseni

Una dintre cele mai ciudate plante din întreaga lume şi-a făcut apariţia şi în România. Mai exact, “Degetele Diavolului” (denumire populară) a fost văzută de nişte turişti în munţii Apuseni. Mai exact, ciuperca cu înfăţişare îngrozitoare a fost fotografiată în Poiana Baia Popii de pe traseul montan Stâna de Vale – Padiş. Pe cât de urâtă este, pe atât de crunt miroase, spun cei care au întâlnit-o. Se pare că se aseamănă, la miros, cu o bucată de carne stricată, lucru care o ajută să se hrănească cu insecte.

VIDEO AVIDEO Apariție uluitoare în Apuseni. Ce au găsit niște turiști în iarbă ”Degetele Diavolului”pariție uluitoare în Apuseni. Ce au găsit niște turiști în iarbă ”Degetele Diavolului”
VIDEO Apariție uluitoare în Apuseni. Ce au găsit niște turiști în iarbă ”Degetele Diavolului”

Planta are nişte tentacule roşii, ca nişte gheare, care ies dintr-un “ou” gelatinos, de circa 4 centimetri. Acestea se apleacă şi se lipsesc de pământ pe măsură maturizării. Chiar dacă nu pare nimic apetisant, este bine de ştiut că australienii mănâncă ciuperca, aceasta fiind considerată o delicatesă.

Cum a ajuns ciudata ciupercă în România

Clathrus archeri a fost denumită “Devil’s Finger” (Degetele Diavolului) de micologul britanic Malcom Drang şi este originară din Tasmania şi pădurile Australiei. Probabil vă întrebaţi cum a ajuns în Europa. Se pare că prima apariţie a plantei pe bătrânul continent a avut loc în timpului Primului Război Mondial. Dacă unii biologi spun că sporii ar fi fost aduşi pe tălpile soldaţilor, alţii cred că importul lânii de oi din Australia ar fi de vină pentru acest lucru, scrie Adevărul.ro.

În România, ciuperca creşte solitar, în zone de păduri de foioase sau conifere.