Politicienii români nu încetează să ne uimească prin abordările lor, mai ales când vine vorba de lucrurile importante și care necesită atenția lor. Poate o fi din cauza lipsei a unui exercițiu democratic sau din cauza unor orgolii, uneori exacerbate.
Ultima perioadă de activitate în Parlamentul României a devenit defapt motiv de rezolvare a unor răfuieli mai vechi între politicienii români. O astfel de răfuială a avut loc la ultima ședință din Parlament, între fostul premier și actual lider ProRomânia, Victor Ponta și fostul președinte Traian Băsescu.
Ziua de ieri trebuia să fie despre Codul Penal și despre cele șapte inițiative care schimbau substanțial Codurile Penale. Din păcate toate au fost respinse în Parlament, ieri, miercuri 27 mai. Printre cele șapte amendamente s-au regăsit legea grațierii, interdicția încătușării celor reținuți și o altă inițiativă care reducea pedepsele în cazul unor infracțiuni.
Cu această temă pe masă noi dispute, dar și unele mai vechi, au început să iasă la suprafață, în plenul Parlamentului acuzele, și de-o parte și de alta, au venit pe bandă rulantă, dar cea mai interesantă dispută, de altfel una mai veche, a fost între Victor Ponta și liderul PMP, Traian Băsescu.
La microfonul Parlamentului, Victor Ponta a readus în discuție un subiect sensibil legat de activitatea din trecut a fostului președinte Traian Băsescu, afirmând „Dacă avem pe cineva în țară condamnat că a fost turnător cu numele de Petrov să ne spuneți dacă i se aplică, ca să votam legea„. Afrimația avea un substrat clar și o adresă directă la europarlamentarul PMP, Traian Băsescu.
Nefiind în sală pentru a-i răspunde liderului ProRomânia, în apărarea domniei sale a intervenit deputatul Petru Movilă, acesta răspunzându-i cam cu aceeași monedă lui Ponta, afirmând „Când ai să te întâlnești cu Traian Băsescu, Pisicuț, să îi spui aceste lucruri„.
Așa că, iată încă odată, dacă mai era nevoie de o demonstrație, că exercițiul democratic de pe scena Parlamentului României, nu este întotdeauna ceea ce trebuie ci ceea ce vor exponenții politicii române, și ce înțeleg aceștia prin spălarea rufelor în public.