Victor Ponta și Rareș Bogdan, replici dure: ”Există pericolul să nu mai plătim pensii și salarii”

de: Ciprian Ioana
31 05. 2019

PSD, partidul care s-a instalat la putere în 2016, a pierdut alegerile europarlamentare cu un scor rușinos. Dar partidele din opoziție nu par să vrea sau să știe cum să profite de situație, iar liderii lor au schimburi de replici acide.

PNL și USR-Plus au dat tonul schimbului acid de replici, cu liderii celor două formațiuni aruncându-și mai multe săgeți unul spre altul. Ludovic Orban și Dan Barna s-au contrat, între altele, pe subiectului candidatului la prezidențiale.

În acest moment, e greu de crezut că partidele aflate încă în opoziție se vor înțelege asupra unui candidat unic. După schimbul de replici PNL-USR, au intrat în arena discuțiilor contradictorii și Victor Ponta și Rareș Bogdan.

Schimb de replici între Victor Ponta și Rareș Bogdan

Victor Ponta, liderul formațiunii Pro România, e sceptic în legătură cu o poziție comună a opoziției pentru a da jos Guvernul Dăncilă, potrivit B1TV. Reacția sa vine după ce Rareș Bogdan sugerase acest lucru.

„În momente cheie pentru România când ţara derapează, când există pericolul să nu mai putem plăti pensii sau salarii pentru că nu ne mai dă nimeni bani. Ne împrumutăm cu 5,4%, iar la ultima încercare de împrumut domnul Teodorovici nu a mai reuşit să obţină de la 3 bănci ofertate suma necesară de 3,4 miliarde. Este momentul în care inflaţia devine galopantă, în care situaţia economică se înrăutăţeşte. Nu ai cum să nu îți asumi, eşti obligat de votul poporului, doar dacă eşti inconştient nu îşi asumi şi îi laşi pe aceşti indivizi să continue să îşi bată joc de România. În orice formulă, într-un guvern de largă coaliţie aducând toate forţele pro-occidentale, pro-american şi pro-cetăţean din această ţară. Noi suntem un partid responsabil, suntem primul partid cotat după alegerile de duminică”
Rareș Bogdan, liderul europarlamentarilor PNL

Victor Ponta a intervenit și a spus că liderul PNL, Ludovic Orban, nu ar vrea acest lucru.

„Da! Cei de la USR sunt convins că vor vota şi ei, dar aveţi o singură mare problemă. Se numeşte Ludovic Orban, pentru că în Parlament vă trebuie voturile parlamentarilor. Dacă Ludovic Orban continuă să facă tot ce poate ca să nu aveţi voturile de la UDMR, de la ALDE, de la Pro-România, nu o să treacă moţiune. Dacă îl trimiteţi la o bursă în străinătate, undeva pe la 3 luni, aveţi toate şansele să treacă”
Victor Ponta, lider Pro România