Victor Ponta ”l-a desființat” pe Orban: ”E o catastrofă guvernamentală omul”

Victor Ponta a devenit mai vocal ca niciodată, când vine vorba de evenimentele politice din ultimele zile. A contestat propunerea de premier a lui Iohannis și l-a desființat pe Ludovic Orban.

Dacă după protestele de la Colectiv de acum câțiva ani ai fi spus că Victor Ponta mai revine pe scena politică din România, cineva ți-ar fi spus că ești nebun. Ponta a fost nevoit la momentul respectiv să se retragă din funcție după ce întregul popor a fost dezamăgit atât de modul în care a administrat criza cu pricina, cât și din cauza faptului că și-a plagiat teza de doctorat și nu a existat nicio informație care să conteste acea ipoteză.

După toate aceste, Victor Ponta a început din nou ”să facă legea”. Cele mai recente manifestări agresive ale sale au ieșit la iveală după consultările de la Palatul Cotroceni, când Klaus Iohannis l-a propus pe același Ludovic Orban la conducerea guvernului, în contextul în care fusese demis cu mai puțin de 24 de ore mai devreme prin moțiune de cenzură.

ponta iohannis

Întregul set de circumstanțe al demiterii și propunerii lui Orban în poziția de premier este foarte ciudat și o manifestare de ambiție din partea lui Iohannis. Chiar și așa, nu te-ai fi așteptat la declarațiile lui Ponta.

„Propunerea cu domnul Orban nu va trece. (…) E o catastrofă guvernamentală omul. Cum să votezi aşa ceva? (…) E prea slab Orban. Nu îl voi vota şi nimeni de la Pro România nu îl va vota pe domnul Orban. (…) Dar, dincolo de ce facem noi, cei de la Pro România, care suntem 24, înţeleg că nici cei de la PSD nu vor fi în sală, nici de la PMP, nici cei de la ALDE şi nici de la minorităţi, au anunţat azi.

PNL şi USR sunt o treime, maximum, nici nu cred că sunt o treime. (…) E o chestie neserioasă să propui un premier pe care nu îl susţine nimeni. (…) Aştept să văd dacă domnul Orban are voturile necesare să fie prim-ministru, dar înţeleg că nu îl votează nimeni. (…) Nu vi se pare totuşi ridicol să propui un prim-ministru pe care nu îl votează nimeni? E o premieră în istoria mondială, nu doar a României”, a declarat Victor Ponta la Realitatea Plus.

În contextul socio-politic actual, nu puteau lipsi referințele la fake news (știri false). Ponta a clasificat propunerea lui Iohannis pentru poziția de premier ca fiind un fake (fals). În opinia liderul Pro România, toată tevatura este un efort de a declanșa alegeri parlamentare anticipate.

„E posibil, dar nu vreau să vorbesc eu despre ce vor face domnii Ciolacu şi Corlăţean, preşedinţii celor două camere, însă am înţeles din declaraţiile lor publice că vor folosi prerogativa legală pe care o au – cei doi preşedinţi ai camerelor au dreptul să sesizeze Curtea Constituţională. Din punctul meu de vedere, sesizarea ar fi corectă acum, după nominalizare, pentru că, dar asta o să decidă Curtea Constituţională, nu poţi să nominalizezi un candidat la funcţia de prim-ministru care nu are niciun suport politic, niciun partid care să anunţe că îl votează. (…)

Nu există niciun partid care să îl voteze pe Orban, PNL a anunţat că nu îl votează, USR nu îl votează, noi nici atât. (…) Propunerea cu Orban este un fake. (…) După aceste trei luni sunt şi mai convins decât înainte că e incapabil să fie premier. (…) Domnul Iohannis va intra la planul B, pe care l-a şi anunţat: dacă nu reuşesc cu anticipatele cu chestia asta cu Orban, trec la formarea unui guvern în jurul PNL. Şi propune un premier adevărat, nu un fake”, a afirmat Victor Ponta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI