Victor Ponta, declarații de ultimă oră după discuția cu Klaus Iohannis. Ce anunță despre alegerile anticipate

Victor Ponta, declarații de ultimă oră după discuția cu Klaus Iohannis. Ce anunță despre alegerile anticipate

Victor Ponta a patricipat la discuții cu șeful statului, despre desemenarea unui nou premier. Se știe că propunerea PRO România este similară cu cea a PSD, și anume, pe Remus Pricopie. Recent, acesta a făcut declarații despre discuțiile pe care le-a avut cu Klaus Iohannis.

Victor Ponta, declarații de ultimă oră după discuția cu Klaus Iohannis

Victor Ponta a făcut primele declarații după consultările de la Palatul Ctroceni cu președintele României, Klaus Iohannis.

”În 2009 a căzut Guvernul Boc, majoritatea de atunci l-a propus pe Klaus Iohannis, Băsescu l-a refuzat și apoi s-a declanșat criza. Vă rog să nu mă întrebați ce face PSD, răspund în numele Pro România. La fel vom face și acum cum am făcut și în noiembrie, nu îl vom vota pe domnul Orban, mai ales că după cele trei luni, până și liberalii s-au convins că nu este bun. Scopul propunerii unui premier este că trebuie să respecte Constituția. Dacă vrea PSD, se fac anticipate, dacă nu, nu se vor face”, a declarat liderul Pro România, Victor Ponta, în Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că după consultări, ar putea anunța persoana desemnată pentru formarea unui nou Guvern. Reamintim că Parlamentul a adoptat moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR împotriva Guvernului Orban, la numai trei luni de la învestirea în funcție. Moțiunea a strâns 261 voturi „pentru”, prin urmare, Guvernul a fost demis. Acesta nu mai poate adopta decât acte administrative.

Calendarul consultărilor de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis

Calendarul consultărilor de la Palatul Cotroceni este următorul:

Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL)
Ora 12:45 – Partidul Social Democrat (PSD)
Ora 13:30 – Uniunea Salvați România (USR)
Ora 14:15 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)
Ora 15:00 – Partidul Mișcarea Populară (PMP)
Ora 15:45 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE)
Ora 16:30 – Grupul parlamentar Pro Europa
Ora 17:15 – Grupul parlamentar al minorităților naționale

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI