Victor Ponta îl vrea pe Raed Arafat premier pentru a apăra România de coronavirus

Victor Ponta îl vrea pe Raed Arafat premier pentru a apăra România de coronavirus

Victor Ponta, președintele partidului Pro România, a declarat că, pe fondul pericolului apropierii coronavirusului de România, președintele Klaus Iohannis ar trebui să renunțe la ideea anticipatelor, desemnându-l drept premier al unui guvern de tehnocrați, pe Raed Arafat.

Victor Ponta îl vrea pe Raed Arafat premier pentru a apăra România de coronavirus

Victor Ponta a declarat la Antena 3. ”Este o situație de o gravitate fără precedent cu care nu ne-am mai întâlnit”.  În plus, Victor Ponta a mai adăugat că în România ar putea avea loc în perioada următoare ”un dezastru”, în condițiile în care e foarte posibil să apară focare de coronavirus, iar că țara nu are un guvern stabil.

Liderul Pro România crede că premierul interimar desemnat Ludovic Orban, dar și ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, nu au experiența necesară pentru a gestiona prevenirea răspândirii coronavirusului în țară. De asemenea, Victor Ponta a spus că premierul desemnat Ludovic Orban este un ”bufon” și a reiterat că el și parlamentarii Pro România nu vor participa luni, în Parlament, la ședința privind învestirea guvernului Orban II.

Raed Arafat
Raed Arafat

În ce privește avansarea lui ca propunere de premier al lui Arafat, acesta spunea, pe 5 februarie, că nu și-a scgimbat părerea și că, în continuare, nu dorește să ocupe această funcție.

„Din punctul meu de vedere nu s-a schimbat nimic. Eu știu să mă ocup de un domeniu la care mă pricep și care îl văd din ce în ce mai mult atacat fiind țintă unor interese majore. Nu sunt interesat de alte funcții!”, scria, pe 5 februarie, Arafat pe contul de Facebook.

Ce spune Marcel Ciolacu

Tot la Antena 3 a vorbit despre coronavirus și președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu, susținând, fără a spune pe ce se bazează, că este o chestiune ”de zile” până la apariția unui caz de infectare și în România. El a vorbit despre cazul d ela Buzău, unde exista o suspiciune la o femeie care intract în contact cu o altă persoană care avea grijă de o bătrână internată acum cu coronavirus, ca și cum ar fi fost deja confirmat.

„Nu știu dacă suntem pregătiți. Vom avea coronavirus. Era o chestie de zile, ținând cont că a două patrie a românilor a devenit Italia. Îmi pare rău că s-a întâmplat tocmai la Buzău, orașul meu”, a precizat Marcel Ciolacu, duminică seară, la Antenă 3. Acesta a mai spus că a vorbit cu colegii săi din Buzău. „Doamnă a îngrijit o bătrână care acum s-a depistat că ar avea coronavirus, deci suspiciunile sunt destul de ridicate. Au venit cu microbuz din Italia, au mai lăsat oameni pe traseu…”, a adăugat el.

O femeie în vârstă de 40 de ani a venit din Italia dintr-o localitate aflată în carantină din cauza coronavirusului și a fost preluată, duminică, de o ambulanță și transportată la Secția de Boli Infecțoase a Spitalului Județean. Femeia a primit vestea în autocar că bătrâna din Iltaia a fost diagnosticată cu coronavirus și a sunat la 112. Din primele informații reiese că aceasta nu are simptome de boală. În România, nu există niciun caz confirmat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI