Se întoarce sau nu Victor Ponta la PSD? Ce răspunde liderul PRO România la insistențele Gabrielei Firea

Se întoarce sau nu Victor Ponta la PSD? Ce răspunde liderul PRO România la insistențele Gabrielei Firea

Victor Ponta a renunțat, în 2015, la conducerea PSD, după cinci ani de când a preluat șefia formațiunii, explicând că nu va mai ocupa această funcție până când DNA nu va finaliza ancheta care îl privește. A optat pentru PRO România, devenind liderul grupului, deși este în continuare dorit de social-democrați. Printre ei, și Gabriela Firea, care l-a lăudat zilele precedente, susținând că a fost ”cel mai bun premier” al României. Se întoarce sau nu la PSD? Ce răspunde la insistențele primarului general al Capitalei?

Se întoarce sau nu Victor Ponta la PSD?

A intrat în politică în 2001, la invitația lui Adrian Năstase, căruia i-a fost asistent la catedra de Drept Internațional Public. Năstase i-a remarcat curajul politic și i-a propus un rol în Guvern: șef al Corpului de Control al Guvernului. În 2003 a devenit vicepreședinte al Partidului Social Democrat (PSD), îndeplinind această funcție până în 2004. În februarie 2010, Ponta a candidat la președinția PSD și a fost ales noul lider al formațiunii.

Se întoarce sau nu Victor Ponta la PSD? Ce răspunde liderul PRO România la insistențele Gabrielei Firea
Gabriela Firea și Victor Ponta

În 2012 a deținut funcția de prim-ministru al țării. Trei ani mai târziu a demisionat din funcția de președinte al grupului politic, în urma anchetei DNA pornite în dosarul Turceni-Rovinari, dosar în care, ulterior, în 2018, soluția primită a fost de achitare în primă instanță.

„Nu exclud deloc ca PRO România și PSD să facem o platformă de stânga, dar eu nu mă fac din nou membru PSD”

Propunerile vin către el, din partea Gabrielei Firea. Primarul general al Capitalei a declarat, duminică, la Convenția Anuală a PRO România, faptul că Ponta a fost ”cel mai bun premier” al România. În plus, Firea s-a întrebat de ce oficialul nu a fost numit niciodată premier în guvernarea PSD. Ponta zice pas la presiunile primarului. Liderul PRO România spune într-un interviu că este exclus să mai fie membru al PSD.

„Nu. Uite, țineți înregistrarea asta și, dacă mă vedeți din nou membru PSD, o voi publica la mine pe Facebook, ca să mă fac singur de râs. Nu exclud deloc ca, până în 2024, Pro România și PSD să facem o platformă de stânga, dar eu să mă fac din nou membru PSD este exclus, pentru că stau bine cu ținerea de minte”, a declarat Ponta pentru specialarad.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI