08 feb. 2023 | 16:03

Victor Pițurcă, prima victorie în dosarul „măști pentru MApN”. Ce a decis Tribunalul București

Știri generale
Victor Pițurcă, prima victorie în dosarul „măști pentru MApN”. Ce a decis Tribunalul București

Victor Pițurcă a obținut în instanță un prim succes în cazul „măști pentru MApN”. Tribunalul București că antrenorul de fotbal nu rămâne sub „control judiciar”, așa cum au decis procurorii DNA. Fostul selecționer al naționalei României a spus, în urmă cu câteva zile, că nu este implicat în acest caz și că nu înțelege care sunt acuzațiile care i se aduc.

Victor Pițurcă a obținut în instanță anularea controlului judiciar

Victor Pițurcă luptă în instanța să arate că nu are nicio implicare în celebrul dosar „măști pentru MApN”. Fostul selecționer a obținut astăzi o primă victorie, după ce Tribunalul București a decis să-i elimine controlul judiciar, anunță Digi 24.

După acest verdict, antrenorul de fotbal nu mai este obligat să se prezinte de două ori pe săptămână la Poliția Ilfov și nu mai are nicio interdicție de a părăsi localitatea.

Victor Pițurcă a fost reținut luni, 30 ianuarie 2023, de către Direcția Națională Anticorupție (DNA), dar a fost eliberat după 24 de ore, după ce procurorii nu au înaintat instanței propunerea de arestare de 30 de zile.

Care sunt acuzațiile aduse de procurori lui Victor Pițurcă

Procurorii investighează un contract în care sunt implicate firma Helios Dentserv și Ministerul Apărării Naționale și în care este vorba de 100.000 de măști FFP3, care ar fi trebuit să fie distribuite la Ministerul Sănătății. Doar că măștile aveau multe probleme și nici nu erau conforme. În această înțelegere ar fi fost implicată și o firmă a lui Alexandru Pițurcă, iar procurorii susțin că fostul selecționer ar fi făcut presiuni ca acest contract să ajungă la compania fiului său.

„E firma băiatului meu, a lui Alexandru Piţurcă. El a investit banii mei, dar nu ştiu ce produse a luat. Eu nu am nimic în comun cu treaba asta, cu măştile, am văzut şi eu la televizor. L-am văzut pe omul ăsta, Gabriel Ţuţu, o singură dată. Am mai scris pe WhatsApp două propoziții și atât. Restul sunt supoziţii care nu au legătură cu realitatea.

Singura probă pe care o au procurorii este că am fost în birou la acest domn o jumătate de oră. Nu ştiu cum au aflat, au mijloacele lor. Poate că acel domn era… Nu? Fiind la o instituţie de stat, probabil el avea alte probleme. Nu mă interesează”, a declarat Victor Pițurcă, zilele trecute, în fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov.

Alexandru Piţurcă a fost și el reţinut pentru 24 de ore, chiar în ziua în care tatăl său a plecat din arest, dar a fost pus în libertate a doua zi, după ce instanța a respins propunerea de arestare preventivă și a decis ca fiul antrenorului de fotbal să fie pus sub control judiciar.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Capital.ro
Mulţi români au nume de floare. Topul numelor care se serbează în Duminica Floriilor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro