Victor Ciutacu, adevărul despre Arbidolul primit de la Gigi Becali. În ce condiții l-a luat, de fapt

de: Filon Stan
02 11. 2021

Victor Ciutacu a spus adevărul despre Arbidolul primit de la Gigi Becali! Celebrul jurnalist a relatat exact ce a făcut înainte de a se trata cu acest medicament și spune ce concluzii a tras după ce l-a folosit. Jurnalistul a postat un mesaj pe Facebook.

Victor Ciutacu spune adevărul despre medicamentul Arbidol, primit de la Gigi Becali

Victor Ciutacu a fost asaltat cu mesaje de diferite persoane care, probabil, s-au infectat cu coronavirus sau au persoane dragi care suferă de acest virus. Aceștia doreau să afle dacă este sau nu bun medicamentul Arbidol, pe care Gigi Becali vrea să îl ofere românilor, pentru a lupta cu coronavirusul.

Victor Ciutacu a trecut peste infecția de coronavirus, însă nu știe exact dacă Arbidolul l-a ajutat sau nu, deoarece a luat ”un pumn de medicamente”, după cum recunoaște într-o postare pe Facebook. Jurnalistul acuză însă autoritățile statului că nu fac nimic pentru sănătatea publică.

”Înțeleg și disperarea oamenilor, și nevoia lor de minuni”

„Nu sunt nici Becali, nici secretara lui, nici agentul lui de vânzări sau de PR. Nu am stocuri ascunse de Arbidol, nu intenționez să fac, nu stau toată ziua cu Gigi de vorbă cum să salvăm neamul românesc. Înțeleg și disperarea oamenilor, și nevoia lor de minuni, dar nici măcar medicamentul ăsta nu e leacul universal. Am luat, într-adevăr, amândoi când eram infectați, dar:

a) în faza de început a bolii

b) după ce am întrebat, în prealabil, un infecționist, un pneumolog și un cardiolog

c) împreună cu un pumn de alte medicamente, între care (cel mai important) anticoagulante

Scriu asta acum, aici, întrucât am devenit un soi de centrală telefonică, iar mesageria mea privată tinde să se umple. Mi-o luați sau nu în nume de rău, dar, cu toată chemarea mea spre ajutorarea semenilor în necaz, aș vrea să ne lămurim odată și (sper) pentru totdeauna pe tema asta. P.S. Asta nu scuză cu nimic atitudinea neghioabă și iresponsabilă a guvernanților, care fac orice altceva decât să se ocupe de sănătatea publică și de gestionarea cu cap a acestei drame umanitare”, scrie Ciutacu pe Facebook.

Chiar dacă medicamentul nu a fost aprobat pentru uz în Uniunea Europeană, acesta se vinde pe sub mână la tarabele din Suceava, adus de comercianți. Gigi Becali spune că are un laborator în România care produce Arbidol și este dispus să-l ofere gratuit statului român.

Gigi Becali fabrică deja medicamentul în România

”Orice medicament poate fi fabricat la noi, în România. E foarte simplu, orice medicament are o analiză de substanţe şi iei substanţa aia activă, pui concentraţia cât trebuie să o pui, iei din China şi din India substanţa activă şi faci medicamentul ăla. Pot să fabric Arbidol pentru toată ţara, am aparatul care face 10.000 de pastile pe oră. Substanţa activă se ia din India sau din China. E foarte ieftină. Pe mine mă costă un tratament de Arbidol 3 euro. 

La clinica mea am luat aprobare să fabric Arbdiol, deci la ora asta eu fabric Arbidol, am aparatură pentru a face 10.000 de pastile pe oră. Ei îţi dau aprobare să fabrici, dar strict pentru pacienţii mei, nu îţi dau voie să îl pui pe piaţă. (…) Dacă ei îmi aprobă, iau substanţă activă din India pentru Arbidol. În 3-4 zile vine substanţa şi după fabric pentru toată România, fac cadou. De ce de la mine nu primiţi şi de la olandezi primiţi?”, a declarat Gigi Becali pentru Antena 3.