02 oct. 2019 | 06:30

Viceprimar PNL, prins cu mâța-n sac: de ce a trebuit să-și dea demisia din toate funcțiile

Știri generale
Viceprimar PNL, prins cu mâța-n sac: de ce a trebuit să-și dea demisia din toate funcțiile

Viceprimarul PNL din Satu Mare a demisionat, după ce a fost implicată într-un scandal cu locuințe ANL care a implicat-o pe fiul său.

Programul ANL este menit să faciliteze dobândirea de locuințe de către tineri cu probleme financiare grave, în condiții avantajoase. Agenția Națională de Locuințe alocă însă aceste locuințe după o analiză strictă a dosarelor celor care se înscriu în program.

În Satu Mare, șeful comisiei pentru analiza dosarului a fost viceprimarul Doina Feher de la PNL. Până aici, nu este nimic neobișnuit. Problemele au apărut în momentul în care a ieșit la iveală că, printre dosarele analizate, s-a numărat și cel al fiului său. Deși se pare că întregul set de circumstanțe nu este ilegal, a fost clasficat ca fiind imoral de către președintele PNL Satu Mare.

„În urmă cu câteva zile a fost o hotărâre a Consiliului Local Satu Mare în care s-a adoptat lista de priorități pentru locuințele ANL. A fost o comisie care a analizat punctajele candidaților și a întocmit lista de priorități, a cărei președinte a fost doamna viceprimar Doina Feher, iar pe lista respectivă se afla și băiatul dânsei. Chiar dacă dosarul fiului doamnei Feher era, se pare, legal, chiar dacă punctajul era, se pare legal, a fost o chestiune care privește moralitatea, în sensul că o persoană publică nu poate fi președinte la comisia respectivă, iar pe listă să fie fiul său, existând suspiciuni că l-ar fi favorizat. Eu nu am știut de prezența fiului doamnei Feher pe listă. În urma acestei situații, Doina Feher a demisionat marți din funcția de viceprimar, dar și din cea de consilier local al PNL în Consiliul Local Satu Mare”, a explicat Adrian Albu, președintele PNL Satu Mare.

În final, Doina Feher a fost nevoită să renunțe atât la poziția de viceprimar, cât și la postul de consilier pe care îl ocupa în Consiliul Local Satu Mare. Un nou viceprimar va fi stabilit înainte de finele acestei luni. „La nivelul municipiului Satu Mare avem o alianță locală cu UDMR și vom discuta ce vom face în ceea ce privește numirea unui nou viceprimar. Va trebui să mă consult și cu colegii din PNL, iar o decizie va fi luată până la sfârșitul acestei luni”, a subliniat liderul PNL Satu Mare.

Blocurile ANL din Satu Mare vor fi finalizate până la sfârșitul anului, iar în primăvara anului viitor vor fi predate Primăriei pentru a fi alocate familiilor cu o situație financiară precară.
Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro