Viața lui Snoop Dogg – crima care l-a dus în arest și cine a fost primul român cu care a cântat

Viața lui Snoop Dogg - crima care l-a dus în arest și cine a fost primul român cu care a cântat
De la muzică la crimă. Viața lui Snoop Dogg.

Cunoscut sub numele său de scenă Snoop Dogg, anterior Snoop Doggy Dogg, și pe scurt Snoop Lion, Calvin Cordozar Broadus Jr. s-a născut la 20 octombrie 1971. Astăzi este ziua lui, împlinește frumoasa vârstă de 49 de ani. Iată câteva aspecte din viața lui Snoop Dog.

Viața lui Snoop Dog. De la muzică la crimă

Snoop Dogg este un rapper american și personalitate media. Faima sa datează din 1992 când a apărut pe single-ul de debut al Dr. Dre, intitulat „Deep Cover”, și apoi pe albumul de debut solo al lui Dre, intitulat The Chronic. De atunci, Snoop a vândut peste 23 de milioane de albume în Statele Unite și 35 de milioane de albume în întreaga lume.

Albumul de debut solo al lui Snoop, intitulat Doggystyle, produs de Dr. Dre, a fost lansat de Death Row Records în noiembrie 1993 și a debutat pe primul loc în topul popular al albumelor, Billboard 200 și în topul Billboard’s Top R & B / Hip-Hop Albums. A vândut 800.000 de exemplare în prima sa săptămână, Doggystyle a fost certificat cvadruplu-platină în 1994 și a purtat mai multe single-uri de succes, inclusiv „What’s My Name?” și „Gin & Juice”.

Viața lui Snoop Dog

Viața lui Snoop Dogg - crima care l-a dus în arest și cine a fost primul român cu care a cântat
Viața lui Snoop Dogg. Pe cine a ucis

Snoop Dogg s-a născut în Long Beach, California. Pe tatăl său îl chema Vernall Varnado și pe mama acestuia, Beverly Broadus. Vernall, care a fost un veteran, cântăreț și transportator din Vietnam, a părăsit familia la numai trei luni de la nașterea lui Calvin și, astfel, a fost numit după tatăl său vitreg, Calvin Cordozar Broadus Sr, conform site-ului wikipedia.org.

Tatăl său a rămas în mare parte absent din viața sa. Când era copil, părinții lui l-au poreclit „Snoopy” datorită iubirii și asemănării sale cu personajul de desene animate din Peanuts. El era al doilea dintre cei trei fii ai mamei sale. Mama și tatăl său vitreg au divorțat în 1975. Când Snoop Dogg era mic, a început să cânte la pian la Biserica Baptistă Golgota Trinity. În copilărie, el a vândut bomboane, a livrat ziare și a livrat alimente pentru a-și ajuta familia să se întrețină. A fost descris ca fiind un student dedicat și pasionat de biserici, activ în cor și fotbal.

Snoop Dog – infracțiuni

Snoop Dogg a început să se angajeze în activități ilegale în anul 1993 și a început să se alăture bandelor în adolescență, în ciuda eforturilor preventive ale mamei sale. La scurt timp după absolvirea liceului, a fost arestat pentru posesie de cocaină și, în următorii trei ani, a fost în mod frecvent încarcerat, inclusiv la închisoarea Wayside.

În timp ce înregistra Doggystyle în august 1993, Snoop Dogg a fost arestat în legătură cu moartea unui membru al unei bande rivale care ar fi fost împușcat și ucis de garda de corp a lui Snoop; ambii bărbați au fost acuzați de crimă, deoarece Dogg ar fi condus presupus vehiculul din care s- a tras cu arma. Johnnie Cochran i-a apărat. Atât Snoop, cât și garda sa de corp au fost eliberați, dar au s-au judecat timp de trei ani.

Snoop Dog – familie

Snoop Dogg s-a căsătorit cu iubita sa de liceu, Shante Taylor, pe 12 iunie 1997. Pe 21 mai 2004, a cerut divorțul de Taylor, invocând diferențe ireconciliabile. Cuplul și-a reînnoit jurămintele de nuntă pe 12 ianuarie 2008. 

Au împreună trei copii: 

  • fiul Cordé – născut la 21 august 1994
  • fiul Cordell – născut la 21 februarie 1997, a renunțat la fotbal pentru a urma o carieră de cineast
  • fiica Cori – născută la 22 iunie 1999.

Snoop Dogg are și un fiu dintr-o relație cu Laurie Holmond, Julian Corrie Broadus – născut în 1998. 

Snoop Dogg – a cântat cu o româncă

Prima colaborare a lui Snoop Dogg cu un artist român, a avut loc în anul 2002. El a avut o colaborare cu românca Brigitta Balogh (Brighi). Piesa se numește Play me like a viollin și a fost produsă în studioul administrat de Smiley, HaHaHa Production.

Brighi
Viața lui Snoop Dogg. De ce a fost arestat și cine a fost primul român cu care a cântat.
Urmăriți Playtech.ro și pe