30 sept. 2020 | 12:21

Vești proaste: rămânem fără căldură la iarnă?! Ludovic Orban a făcut anunțul chiar azi

Știri generale
Vești proaste: rămânem fără căldură la iarnă?! Ludovic Orban a făcut anunțul chiar azi
Bucurestenii ar putea ramane fara caldura in aceasta iarna

Sunt vești proaste pentru bucureșteni. Aceștia riscă să rămână fără căldură la iarnă. Premierul Ludovic Orban a precizat că sunt șanse foarte mari ca locuitorii din Capitală să aibă parte de o iarnă grea, în condițiile în care furnizarea de căldură va fi una foarte dificilă.

Bucureștenii ar putea rămâne fără căldură la iarnă. Ce spune Ludovic Orban

Vești proaste pentru locuitorii Capitalei, după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că aceștia vor avea parte de o iarnă grea, în contextul în care furnizarea căldurii va fi extrem de dificilă.

Potrivit primului ministru Ludovic Orban, Primăria Capitalei are datorii foarte mari, astfel că va fi foarte greu ca ELCEN să aibă bani pentru a cumpăra agentul termic necesar pentru încălzirea caselor bucureștenilor. Ludovic Orban a susținut că Bucureștiul are datorii de peste 4 miliarde de lei.

Nicusor Dan se asteapta la multe avarii ale sistemlui de termoficare din Bucuresti

Nicusor Dan se asteapta la multe avarii ale sistemlui de termoficare din Bucuresti

RADET a dat faliment

„Începe iarna, trebuie să înceapă furnizarea căldurii”, a explicat Ludovic Orban, care a continuat prin a aminti că RADET a dat faliment.

”Eu pot să vă spun că astăzi datoriile sunt de peste 4 miliarde de lei. Începe iarna şi trebuie să înceapă furnizarea căldurii şi nu numai că Radet-ul a dat faliment, avea o datorie de vreo 800 de milioane, dar Termoenergetica, o societate înfiinţată de mai puţin de 2 ani deja a acumulat (…) o datorie de aproape 600 de milioane către Elcen”, a spus premierul Ludovic Orban.

Sistemul de termoficare al Capitalei este la pământ

Proaspătul primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a povestit că a fost la o întâlnire cu reprezentanții ELCEN și că s-a constat o situație foarte complicată din acest punct de vedere.

„Am vrut să văd concret cum s-a lucrat în ultimii ani de zile în domeniul termoficării și m-am convins din nou că sistemul de termoficare din București e într-o situație foarte dificilă”, a precizat Dan, pe rețeaua de socializare.

Luni, 28 septembrie, Nicușor Dan asigura bucureștenii că va face tot posibilul pentru ca bucureștenii să nu sufere de frig în această iarnă.

“Mandatul meu va începe undeva în jur de 10 octombrie, iarna o să înceapă pe 15 noiembrie, nu o să putem să schimbăm conducte în perioada asta. Ce pot să promit este că în acest interval vom asigura stocuri pentru avariile, care în mod sigur vor fi foarte multe, vom asigura echipamente, vom asigura instrumente de detecție a avariilor.

Care este problema de fond a încălzirii în București

Pe problema termoficării sunt două probleme – una de fond, că trebuie să înlocuim inelul principal, durează mult, dar ne vom apuca în primăvară pentru că avem banii europeni, și una de intervenție rapidă când avariile se produc, până când vom rezolva problema mare de fond, și asta e ce pot să promit acum”, spunea Nicușor Dan, la B1 TV.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Meghan îl duce pe Harry în Nigeria, în căutarea rădăcinilor familiei sale
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Au intrat banii pe carduri. Informația a fost confirmată chiar astăzi, 10 mai
Capital.ro
Horoscop 11 mai 2024. Berbecii iau o decizie importantă, Scorpionii au un moment de sinceritate
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Șeful Casei de PENSII, ANUNȚ despre PENSII. Se FACE și a DOUA recalculare. VIN PRIMELE decizii
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro