19 iul. 2023 | 17:21

Vești proaste pentru șoferii din România. Cât de mult se scumpesc carburanții din toamna lui 2023

Social
Vești proaste pentru șoferii din România. Cât de mult se scumpesc carburanții din toamna lui 2023
Se scumpesc carburantii. De cand?

Șoferii români sunt mulțumiți după ce carburanții s-au mai ieftinit, însă bucuria nu le va fi de prea mare durată. Sunt vești proaste pentru șoferii din România după ce s-a aflat cu cât de mult se scumpesc carburanții din toamna lui 2023.

Vești rele. Crește prețul la carburanți. De când?

Șoferii nu scapă de coșmarul scumpirilor de la pompă, întrucât Guvernul ia în calcul să majoreze accizele la carburanți din toamna acestui an pentru a strânge mai mulți bani la buget.

Vestea i-a supărat deja pe românii sufocați de valul de scumpiri din ultimii doi ani, iar specialiștii în economie atrag atenția că majorarea accizelor la carburanți va duce la scumpiri în lanț și în alte sectoare.

Care ar fi soluția pentru șoferi. Cum ar putea scăpa de scumpirile la carburanți

Astfel, pentru cei care își permit, soluția ar fi mașinile hibride sau chiar electrice. Un șofer de mașină hibridă povestește că investiția în mașina cumpărată se merită, pentru că plătește cam la jumătate decât plătea cu vechea mașină, care funcționa doar pe bază de carburant.

În ultimul timp a crescut și numărul românilor care și-au trecut mașinile pe GPL. Asta pentru că un plin costă aproximativ 150 de lei, în timp ce un plin de benzină costă în medie circa 240 de lei.

„A fost stabil în ultimul timp, dar nu atât de accesibil pe cât ne așteptam să fie. Cât va costa acum un plin? 240 -250 lei. Tot trebuie să alimentezi atunci când ai nevoie să mergi cu mașina, băgăm mâna în buzunar mai adânc”, a spus un alt șofer speriat de gândul scumpirii carburnatului.

Carburanții s-ar putea scumpi începând cu luna septembrie a acestui an

Este foarte posibil ca prețurile carburanților să se scumpească începând cu luna septembrie, potrivit realitatea.net.

În prezent, un litru de benzină costă între 6,62 de bani și 6,80 de bani, în timp ce pentru un litru de motorină șoferii plătesc între 6,64 de bani și 6,75 de bani. Din toamnă, odată cu majorarea accizelor înseamnă că vom plăti mai mult pentru un litru de carburant cu cel puțin 10 bani.

”Este evident că creșterea asta se propagă în toate celelalte costuri care stau la baza tuturor produselor. Soluțiile astea sunt la prima mână, să taxăm la sursă, să taxăm la prima mână, există mult mai multe soluții să aducem bani la buget, dar trebuie mai multă muncă”, a spus un șofer, nemulțumit de ce ne așteaptă.

Nu în ultimul rând, experții în economie susțin că mărirea accizelor la carburanti va aduce mai mulți bani la buget, însă numai o perioadă, pentru că vânzările de carburanți vor scădea.

Parteneri
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Redactia.ro
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41 ani. S-au despărţit și s-au regăsit la 21 de ani de la divorț
Click.ro
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Vocea.biz
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Ungaria a pus ochii pe Ținutul Secuiesc. Viktor Orban a pornit asaltul
Capital.ro
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash de pe acestea | Mai au doar câteva zile la dispoziție
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro