Vești proaste pentru Simona Halep. Pe ce loc a ajuns în clasamentul WTA și cine i-a luat locul

de: Ana Chivu
04 09. 2019

Simona Halep și-a pierdut locul din calsamentul WTA! Din păcate, sportiva a dat un pas înapoi, după ce Elina Svitolian s-a calificat în semifinalele Openului American. Svitolina s-a impus, în cursul zilei de marți, după un meci de o oră și 40 de minute și a dat-o jos pe Halep de pe locul 4. Cât de mult a coborât sportiva româncă în calsament?

Simona Halep a coborât în clasamentul WTA

Victoria Elinei Svitolina în semifinalele Openului American a adus-o pe Halep în spate în clasamentul WTA. Svitolina a învins-o pe Johanna Konta, locul 16 WTA, cu scorul 6-4, 6-4, astfel calificându-se în semifinalele US Open. Elina s-a impus în meciul de marți la o oră și 40 de minute și a reușit să atingă victoria. Sportiva a jucat pentru a doua oară în semifinalele unui grand slam, după turneul de la Wimbledon, moment în care Simona Halep a fost eliminată.

Campioana noastră urma să o întâlnească pe Serena Williams, locul WTA și jucătoarea chineză Qiang Wanh, locul 18 WTA, conform news.ro. Semifinala ce urmează va fi cunoscută azi, după meciurile dintre Bianca Andreescu, locul 15 WTA – Elise Mertens (Belgia), locul 26 WTA şi Belinda Bencic (Elveţia), locul 12 WTA – Donna Vekici (Croaţia), locul 23 WTA.

Pe ce loc este acum Simona Halep în clasamentul WTA?

Ce loc ocupă Halep acum?

Simona Halep, câștigătoarea turneului londonez, a bifat până în prezent 293 de săptămâni consecutive în topul celor mai bune 10 jucătoare ale lumii. În acest context, românca este la doar un pas de a depăși recordul istoric în ceea ce privește numărul de săptămâni în top 10 WTA. Din păcate, după ce Elina Svitolina a învins-o, ea a coborât pe locul 5 în clasamentul WTA. La pol opus se află revelația de la US Open, Bianca Andreescu. Aceasta a reușit să se califice în sferturile de finală, după ce a răzbunat-o pe Halep și a învins-o pe Taylor Townsend.

„Este extraordinar. Am muncit și am visat la acest moment de foarte mult timp, deci este minunat să mă aflu în sferturile de finală. Sunt foarte fericită, dar turneul nu s-a terminat încă. Cred că pot face mult mai multe lucruri aici. Vreau să câștig fiecare turneu la care mă înscriu. Mă aștept la multe lucruri din partea mea, deci da, mă aștept să câștig turneul”
Bianca Andreescu