22 sept. 2020 | 16:45

Vești proaste pentru români! Meseriile care dispar de pe piața muncii. Trebuie să te reprofilezi, imediat

Știri generale
Vești proaste pentru români! Meseriile care dispar de pe piața muncii. Trebuie să te reprofilezi, imediat
Ce meserii vor dispărea

Trebuie să fim conștienți de faptul că trăim într-o lume într-o continuă schimbare, în care tehnologia este parte integrată din viața noastră.

Ce meserii vor dispărea de pe piața muncii. Vești proaste pentru români

În ultima vreme, sarcinile zilnice ne-au fost ușurate de dezvoltarea tehnologiei și avem mai mult timp liber, însă noi trebuie să ținem pasul cu ea și să ne orientăm către alte meserii pentru că unele dintre ele vor fi controlate de calculatoare.

Locuri de muncă care ar putea dispărea în curând:

Vânzător de ziare – Datorită tehnologiei tot mai avansate, omul de rând poate avea acces la ziar în format electronic. Acest fapt fiind și în favoarea publicațiilor, deoarece scad costurile de tipărire pe hârtie a ziarului. Așadar, meseria de vânzător de ziare poate să dispară în curând.

Casier – Există, din ce în ce mai multe metode de plată a serviciilor/produselor fără bani lichizi. Este posibil ca în perioada următoare să se renunțe la folosirea banilor lichizi, iar postul de casier să dispară, totul fiind automat.

Bibliotecar – Nevoia de bibliotecari va fi nefondată, atât timp cât informația va deveni tot mai ușor accesibilă în forat electronic. Probabil, bibliotecile vor avea cărțile scanate, acestea putând fi accesat de oriunde în lume.

Operator inducere date – În special, datorită tehnologiei, în zilele noastre afacerile sunt pe pilot automat. Majoritatea aplicațiilor folosesc deja formulare electronice de înregistrare în baza de date, iar cât de curând formularele clasice pe hârtie vor deveni o amintire.

Chioșc de ziare

Vești proaste pentru români.

Taxator pod/autostradă – În prezent sunt instalate camere video pe autostrăzi și pe poduri importante care monitorizează în permanență traficul. Plata taxei de autostradă sau pod se va face tot electronic, la fel cum se pot plăti rovinietele. Camerele de supraveghere vor surprinde șoferii care nu au plătit taxa.

Agent de turism – Cele mai bune oferte pentru pachetele de vacanță se găsesc online. Se poate vedea un număr din ce în ce mai redus de agenții existente fizic pe piață. Astfel, pentru o agenție de turism este mai avantajos să aibă un site pentru reclamă pe internet, decât să aibă angajați în birouri și costuri de chirie sau salariu.

Recepționist telefonie – Trăim într-un secol al tehnologiei și vitezei și timpul nostru este foarte prețios. Dacă în urmă cu 50 de ani erau necesare recepționistele pentru a face legătura cu numărul dorit, acum această meserie este din ce în ce mai puțin activă, potrivit Atlas-geografic.net.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Capital.ro
Oraşul din România unde s-a deschis un nou aeroport internaţional. Investiția totală a fost de 180 de milioane de lei
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ALARMĂ de la medici. PRAFUL SAHARIAN poate fi mortal
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro