Vești proaste pentru români! Meseriile care dispar de pe piața muncii. Trebuie să te reprofilezi, imediat

Ce meserii vor dispărea

Trebuie să fim conștienți de faptul că trăim într-o lume într-o continuă schimbare, în care tehnologia este parte integrată din viața noastră.

Ce meserii vor dispărea de pe piața muncii. Vești proaste pentru români

În ultima vreme, sarcinile zilnice ne-au fost ușurate de dezvoltarea tehnologiei și avem mai mult timp liber, însă noi trebuie să ținem pasul cu ea și să ne orientăm către alte meserii pentru că unele dintre ele vor fi controlate de calculatoare.

Locuri de muncă care ar putea dispărea în curând:

Vânzător de ziare – Datorită tehnologiei tot mai avansate, omul de rând poate avea acces la ziar în format electronic. Acest fapt fiind și în favoarea publicațiilor, deoarece scad costurile de tipărire pe hârtie a ziarului. Așadar, meseria de vânzător de ziare poate să dispară în curând.

Casier – Există, din ce în ce mai multe metode de plată a serviciilor/produselor fără bani lichizi. Este posibil ca în perioada următoare să se renunțe la folosirea banilor lichizi, iar postul de casier să dispară, totul fiind automat.

Bibliotecar – Nevoia de bibliotecari va fi nefondată, atât timp cât informația va deveni tot mai ușor accesibilă în forat electronic. Probabil, bibliotecile vor avea cărțile scanate, acestea putând fi accesat de oriunde în lume.

Operator inducere date – În special, datorită tehnologiei, în zilele noastre afacerile sunt pe pilot automat. Majoritatea aplicațiilor folosesc deja formulare electronice de înregistrare în baza de date, iar cât de curând formularele clasice pe hârtie vor deveni o amintire.

Chioșc de ziare
Vești proaste pentru români.

Taxator pod/autostradă – În prezent sunt instalate camere video pe autostrăzi și pe poduri importante care monitorizează în permanență traficul. Plata taxei de autostradă sau pod se va face tot electronic, la fel cum se pot plăti rovinietele. Camerele de supraveghere vor surprinde șoferii care nu au plătit taxa.

Agent de turism – Cele mai bune oferte pentru pachetele de vacanță se găsesc online. Se poate vedea un număr din ce în ce mai redus de agenții existente fizic pe piață. Astfel, pentru o agenție de turism este mai avantajos să aibă un site pentru reclamă pe internet, decât să aibă angajați în birouri și costuri de chirie sau salariu.

Recepționist telefonie – Trăim într-un secol al tehnologiei și vitezei și timpul nostru este foarte prețios. Dacă în urmă cu 50 de ani erau necesare recepționistele pentru a face legătura cu numărul dorit, acum această meserie este din ce în ce mai puțin activă, potrivit Atlas-geografic.net.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI