13 apr. 2020 | 09:33

Formularul corect pentru declarația pe proprie răspundere. Atenție! Cum trebuie semnat

Știri generale
Formularul corect pentru declarația pe proprie răspundere. Atenție! Cum trebuie semnat
Formularul corect pentru declarația pe propria răspundere

Mulți oameni au încă multe nelămuriri cu privire la declarația pe propria răspundere, cu toate că suntem deja în a doua lună de izolare la domiciliu. Care este formularul corect și cum trebuie semnat acesta?

Declarație pe proprie răspundere: Care este formularul corect și cum trebuie semnat?

Formularul declarației pe proprie răspundere trebuie printat sau scris de mână, apoi semnat de mână, conform unui nou set de precizări din partea Grupului de Comunicare Strategică. Documentul a devenit o necesitate în vremurile acestea, cu atât mai mult cu cât amenzile au crescut, iar restricțiile se aspresc și ele pe zi ce trece. Din păcate, deși ne aflăm deja în a doua lună de izolare la domiciliu, există mulți români care încă nu știu cum să procedeze. Cei care credeau că formularul se poate semna și electronic se înșeală, pentru că doar unii, care au dreptul, se pot folosi de această opțiune. Nu este de ajuns imitarea semnăturii pe ecranul telefonului sau al calculatorului.

„Având în vedere că din cauza restricțiilor este dificil să găsim foi pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere, mai ales pentru persoanele în vârstă sau din mediul rural, este permis să refolosim declarația prin modificare datei, în cazul deplasărilor pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasări la magazinul din apropierea casei ori la farmacie? În funcție de posibilități, se poate tăia cu pixul sau cu pastă corectoare”
GCS

Declarație pe proprie răspundere

Declarație pe proprie răspundere

Eeste obligatorie prezentarea fizică sau e suficientă prezentarea de pe telefon?

Întrebare: Unde găsesc modelul corect de declarație pe propria răspundere. Este obligatoriu să o prezint fizic sau este suficient să arăt poza de pe telefon?
Răspuns: Ordonanța Militară 3/2020 prevede la art. 4 alin. (3) că „Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura”. Asta presupune faptul că documentul „ poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând tipărirea și semnătura olografă a titularului. Ulterior, îl puteți fotografia și păstra în telefonul/tableta dvs. pentru a-l prezenta autorităților. Până în acest moment, singura modalitate legală de autentificare a declarației pe proprie răspundere este semnătura olografă. Această semnătură olografă face ca, pentru acel act semnat, să existe răspundere juridică, cu tot ceea ce presupune acest lucru în situația în care persoana ar fi trasă la răspundere.
(Sursa: Grupul de Comunicare Strategică)

Parteneri
Ce preț are sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu. Este un model unicat și de lux
Redactia.ro
FOTO După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Digisport.ro
De ce s-au bătut, de fapt, dacii cu romanii. Motivul pentru care Traian a vrut cu orice preț să cucerească Dacia
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Nadia Comăneci, apariție-surpriză la București. Cum și cu cine s-a afișat fosta mare gimnastă
Unica.ro
Vacanță la Mamaia, dar cu prețuri de Dubai. Cât costă cazările în minivacanța de 1 Mai
EVZ.ro
Un cățel de usturoi seara. Cum se consumă și la ce ajută
Spynews
UNGURII detonează Europa. Pregătiţi-vă pentru ce e mai rău: Asta-i realitatea
Capital.ro
Categoria de români care ar putea primi fonduri europene în valoare de 400.000 de euro: ”Până la sfârșitul acestei luni sau începutul lunii mai”
Antena 3
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
RUSIA vine PESTE ROMÂNIA! SUA a primit INFORMAȚIILE
Mediaflux
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce gest neașteptat a făcut un tată, la scurt timp după ce fiica lui nu l-a lăsat s-o conducă la altar, la nuntă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro