Vești proaste pentru români. Ce a spus șefa Băncii Europene despre criza energiei
Christine Lagarde, șefa Băncii Europene, a făcut un anunț crunt despre criza energiei electrice. În timp ce creșterile de preț îi sperie pe majoritatea românilor, se pare că o să existe mai multe probleme în perioada următoare în această industrie.
Anunț nou despre criza energiei. Ce a transmis șefa Băncii Europene
Christine Legarde crede că, chiar dacă problemele de aprovizionare apărute din cauza pandemiei de coronavirus o să fie rezolvate, prețurile ar putea să fie, în continuare, volatile. Industriile au fost puternic lovite de schimbări, astfel că foarte multe persoane se confruntă cu provocări.
Șefa Băncii Europene a declarat că trebuie găsite noi resurse de energie pentru a se rezolva problemele pe care le au industriile consumatoare de energie din cauza crizei. Ea consideră că această perioadă este una de ajustare, iar inflația o să fie stabilizată abia în anul viitor.
Între timp, guvernele stabilesc măsuri pentru a ajuta consumatorii să se descurce cu prețurile mari. Zona euro a fost puternic afectată de schimbările aduse de pandemie, iar prețurile crescute ar putea să reprezinte o problemă ce nu poate să fie soluționată atât de repede.
„Lucrurile se vor aşeza odată cu identificarea de noi surse de energie. Energia va fi probabil o problemă mai de durată pe fondul reorientării către alte surse de energie.”, a transmis Christine Legard, potrivit Digi24.
Probleme pentru companii. Criza de energie electrică a lovit puternic
În sectorul îngrășămintelor există mari probleme aduse de criza de energie electrică, mai ales pentru că producătorii europeni au anunțat că își vor reduce producția pentru că nu își mai pot permite să susțină facturile uriașe la gaze, prețurile atingând valori foarte mari.
De asemenea, nu stau bine nici producătorii de metale. Politicienii europeni au fost avertizat de către un grup că această criză ar putea să intervină în campania de înverzire a regiunii, iar foarte mulți producători o să fie forțați să se relocheze dacă nu o să fie oferit un sprijin sporit pentru acest sector.
Între timp, petrolul ar putea să depășească prețul de 80 de dolari, după cum a anunțat Vitol Group, cel mai mare producător independent al lumii, iar creșterea mondială îi îngrijorează pe mulți. Guvernele deja au început să își ofere ajutorul pentru a redresa economia.
Mai exact, în Spania, Franța și Grecia au fost introduse măsuri pentru ca locuitorii să aibă cât mai puțin de suferit din cauza creșterii alarmante a prețurilor la energie electrică. În Italia au fost promise subvenții în valoare de 3 miliarde de euro pentru ca economia să nu fie zdruncinată.