Vești proaste pentru Melinda. Ce vrea să îi facă Bill Gates, după divorț

Vești proaste pentru Melinda. Ce vrea să îi facă Bill Gates, după divorț
Ce vrea să-i facă Bill Gates fostei soții?

Ce se întâmplă între foștii soți Gates? Ce vrea să-i facă co-fondatorul Microsoft fostei sale partenere? Veste extrem de proastă pentru Melinda. Fanii fostului cuplu sunt șocați de cele auzite.

Ce vrea să-i face Bill Gates fostei soții?

Bill Gates și Melinda au anunțat în luna mai a anului curent faptul că au decis să meargă pe drumuri separate după 27 de ani de căsnicie. Cei doi vor continua să lucreze împreună la fundația căreia i-au acordat de-a lungul timpului resurse de miliarde de dolari.

De multe ori foștii soți s-au referit la fundația lor drept „al patrulea copil”, iar dacă în următorii doi ani nu vor putea găsi o modalitate de a lucra împreună Gates va primi „custodia” completă, eliminând-o pe Melinda, scrie The New York Times.

Vestea a fost dată în cursul zilei de miercuri de directorul executiv Mark Suzman care a plasat într-un con de umbră injecția de 15 miliarde de dolari care urmează să crească fondurile de 50 de milioane de dolari ale fundației. Sumele provin din munca a peste două decenii.

Bill și Melinda „au căzut de acord că după doi ani, dacă oricare dintre ei decide că nu pot continua să lucreze împreună, Melinda va demisiona din funcția de co-președinte și administrator.” În cazul acesta, foștii parteneri vor fi nevoiți să numească noi administratori independenți.

Suzman a mai precizat în cadrul unui mesaj public faptul că într-un astfel de scenariu, Melinda French Gates va primi și „resurse personale” de la fostul soț pentru munca filantropică depusă pe parcursul anilor.

Bill și Melinda au subliniat importanța fundației chiar și în momentul în care au oferit vestea divorțului, moment în care nu era clar modul în care vor împărți controlul asupra instituției. Dacă cei doi nu își vor rezolva divergențele, co-fondatorul Microsoft va rămâne singur la conducerea Bill & Melinda Foundation.

„Nu credem că mai putem continua împreună „

„După ce ne-am gândit multă vreme şi după ce am încercat totul pentru ca relaţia noastră să meargă mai departe, am decis să punem capăt mariajului. Nu credem că mai putem continua împreună ca un cuplu”, se arată într-o declaraţie comună, postată de cei doi pe conturile personale de Twitter.

„Împărtăşim încrederea în această misiune şi vom continua să lucrăm împreună în cadrul acestei fundaţii, dar nu credem că mai putem continua împreună ca un cuplu, în următoarea etapă a vieţii noastre. Solicităm respectarea intimităţii noastre şi a familiei noastre”, se arată în declaraţia comună a lui Bill şi Melindei Gates.