Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Informația nefastă vine direct din Brazilia

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Informația nefastă vine direct din Brazilia
Vești proaste pentru iubitorii de cafea

Iubitorii de cafea au parte de o veste foarte proastă. Detaliile vin direct din Brazilia. Ce se întâmplă cu băutura preferată a multor oameni din lume? Schimbare uriașă în dreptul prețurilor.

Vești proaste pentru băutorii de cafea

Producțiile de cafea au fost grav afectate de schimbările climatice. Prețul acestei băuturi va exploda din cauza celui mai grav val de frig din ultimele decenii. Costurile de transport în pandemie au fost și ele mari.

O analiză Reuters a arătat că în următoarele săptămâni se așteaptă ca prețul cafelei din Brazilia să atingă cote maxime. Aceste modificări vor duce la majorarea costului unui coș de cumpărături, după creșterea prețurilor la articole precum pâinea, zahărul și uleiul.

Un indice al Agenției pentru alimente a Națiunilor Unite arăta în luna iulie o majorare a prețurilor cu 31% de la un an la altul în momentul în care mulți dintre consumatori au probleme financiare majore din cauza contextului pandemic.

Un îngheț grav din ultimele decenii a făcut prețul boabelor de cafea să ajungă la cel mai înalt nivel din aproape șapte ani. Concret, cafeaua Arabica și-a dublat prețul în ultimele 12 luni la bursa ICE din SUA, în timp ce culturile din Brazilia se usucă din cauza perioadei de secetă.

„Unele companii au anunţat deja creşteri de preţuri”

Daunele nu au fost complet evaluate, dar specialiștii se așteaptă la ce este mai rău în acest sector. În unele zone arborii de cafea nu au supraviețuit și ar putea dura până la șapte ani pentru ca producția să se recupereze. Amintim că Brazilia s-a confruntat cu un val de aer polar și cu ninsori chiar în luna iulie.

O secetă a afectat producția din 2021 înainte de îngheț. „Unele companii, inclusiv lideri de piaţă, au anunţat deja creşteri de preţuri”, a spus Abic într-o scrisoare către prăjitorii asociaţi, văzută de sursa citată.

  • Valori nutriționale

Valoare per
100 g
100 g
Calorii (kcal) 0
Lipide totale 0 g
Lipide saturate 0 g
Lipide trans 0 g
Colesterol 0 mg
Sodiu 2 mg
Potasiu 49 mg
Carbohidrați 0 g
Fibre alimentare 0 g
Zahăr 0 g
Proteine 0,1 g
Cafeină 40 mg
Vitamina C 0 mg Calciu 2 mg
Fier 0 mg Vitamina D 0 IU
Vitamina B6 0 mg Vitamina B-12 0 µg
Magneziu 3 mg

  • Cafeina prin consumul de cafea

O ceașcă de cafea (150 ml) conține între 30 – 100 mg de cafeină
O ceașcă de cafea espresso (30 ml) conține cca. 40 mg de cafeină
O ceașcă de cacao conține 6 mg de cofeină
Ciocolata conține cofeină între 15 – 90 mg/100 g
O doză de energizant(250 ml) conține între 75 si 80 mg de cafeină
O doză de Cola (330 ml)conține între 30 și 40 mg de cafeină.