Vești proaste pentru fanii Simonei Halep. Sportiva a făcut anunțul trist chiar azi

Vești proaste pentru fanii Simonei Halep. Sportiva a făcut anunțul trist chiar azi
România vs Italia la Fed Cup 2021

În urmă cu trei zile Federația Română de Tenis anunța componența echipei României pentru Fed Cup. Meciurile României împotriva Italiei sunt importante pentru accederea în următoarea etapă a competiției. Astăzi fanii fi dezamăgiți de anunțul făcut în urmă cu câteva ore de federație în ceea ce o privește pe Simona Halep.

Accidentată, Simona Halep renunță la Fed Cup

Echipa Națională de Tenis a României cu Simona Halep în prim plan trebuia să joace împotriva Italiei la Fed Cup 2021. Componența lotului era anunțată pe 6 aprilie de FRT pe pagina sa de Facebook. Lotul inițial era compus din Simona Halep, Patricia Maria Țig, Irina Bara, Mihaela Buzarnescu și Monica Niculescu. Meciurile sunt programate pentru 16- și 17 aprilie, la Cluj-Napoca.

Din păcate, încă nerefăcută după accidentarea la umăr, Simona Halep s-a văzut nevoită să renunțe la participarea sa în competiție. Anunțul a fost făcut astăzi de oficialii federației într-un nou comunicat de presă.

”Din păcate, Simona Halep nu mai poate juca pentru România în întâlnirea cu Italia, nerefăcându-se la timp după accidentarea la umăr. Simona nu s-a putut antrena deloc în ultima perioadă, aşa că nu putea veni la echipă nepregătită, a fost anunțul FRT de astăzi.

Din păcate pentru Simona vestea vine ca o bombă, dar mai ales pentru echipă care se baza pe jocul bun din ultima perioadă a jucătoarei românce. Simona nu este la primul abandon la Fed Cup. În 2016, jucătoarea româncă renunța la Fed Cup, dar și la turneele de la Doha și Dubai. Motivul din 2016 era o intervenție chirurgicală la nas la care fusese supusă la acel moment.

România vs Italia la Fed Cup 2021

Meciurile dintre România și Italia, în cadrul Fed Cup 2021, se joacă pentru accederea în play-off-ul competiției. Inițial erau programate în februarie, dar Federația Internațională de Tenis a revenit asupra deciziei și se vor juca în zilele de 16 aprilie, de la ora 15:30, și 17 aprilie, de la ora 14:00, pe arena din Cluj-Napoca.

În premieră, anul acesta căpitan-jucător al Naționalei României va fi Monica Niculescu. Decizia a venit după ce Florin Segărceanu își dădea demisia din căpitan-nejucător al Naționalei. După retragerea Simonei Halep, căpitanul Monica Niculescu a convocat-o e mai tânăra jucătoare, Gabriela Ruse.

Lotul Naționalei României:

  •  Patricia Ţig (63 WTA),
  • Irina Bara (132 WTA),
  • Mihaela Buzărnescu (136 WTA),
  • Monica Niculescu (174 WTA la simplu şi 55 WTA la dublu),
  • Gabriela Ruse (166 WTA).

 

Lotul Naționalei Italiei:

  • Martina Trevisan (27 ani, 99 WTA),
  • Jasmine Paolini (25 ani, 103 WTA),
  • Elisabetta Cocciaretto (20 ani, 111 WTA),
  • Giulia Gatto-Monticone (33 ani, 177 WTA),
  • Bianca Turati (debutantă 23 ani, 281 WTA).

 

Rămâne să vedem cum se va descurca lotul României fără Simona Halep și dacă va reuși să treacă de echipa italiană de Fed Cup.