Vești proaste pentru elevii din România. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul despre anul școlar 2022/2023
Vești proaste pentru elevi! Ministru Educației a făcut anunțul care-i va supăra pe școlari, întrucât aceștia vor fi nevoiți să învețe mai mult în anul școlar 2022-2023. Potrivit anunțului făcut de Sorin Cîmpeanu, noul an școlar va fi mai lung decât actualul. Însă asta nu e tot! Ce alte modificări a mai anunțat ministrul, afli în continuare.
Vești proaste pentru elevii din România
Anul școlar 2022-2023 va avea o perioadă de cursuri mai lungă decât actualul, potrivit declarațiilor făcute de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a oferit recent mai multe informații importante legate de noul an școlar, iar unele dintre ele cu siguranță nu-i vor bucura pe elevi.
Conform ministrului, școala ar putea începe mai devreme și s-ar putea termina mai târziu.
„Ar putea începe mai devreme, posibil între 3 și 11 septembrie și ar putea să se termine mai târziu… Va fi o perioadă de cursuri mai lungă, nu vă pot spune acum“, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, la un post de televiziune.
Propunerea făcută de ministrul Educației urmează să fie analizată de specialiști în perioada imediat următoare, pentru ca mai apoi să fie transmise public datele de începere și terminare a următorului an școlar.
Citește și: Ce pot face elevii care au pierdut bursa de merit. Anunțul zilei de la Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul
Sorin Cîmpeanu a ținut să precizeze, însă, că structura acestui an școlar nu va fi modificată.
La rândul său, președintele Klaus Iohannis a semnat o altă modificare ce-i vizează pe elevi: aceștia vor avea o nouă materie, una legată de protecția mediului.
Legea cu privire la noua materie școlară legată de protecția mediului înconjurător a intrat in vigoare luni, 10 ianuarie, după ce a fost promulgată de președinte și a apărut în Monitorul Oficial.
„Ministerul Educației, în colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, elaborează o strategie privind educația pentru mediu până la 31 decembrie 2022. Strategia va fi transpusă în programele școlare începând cu anul școlar 2023-2024“, se arată în actul legislativ.
Inițiatorii acestui proiect, printre care și i Monica Anisie (fost ministru al Educației), au transmis că învățământul primar (clasele 1-4) „este locul potrivit pentru a introduce educația de mediu. Generațiile actuale trebuie formate ca prieteni ai naturii“.
La rândul său, deputatul liberal Ionuț Sorin Banciu, inițiatorul legii, a declarat următoarele:
„Această completare este în concordanță cu implementarea Pactului Verde European (Green Deal) adoptat de Comisia Europeană“.