Cum va fi vremea la final de octombrie. Vești de ultimă oră de la ANM

Cum va fi vremea la final de octombrie. Vești de ultimă oră de la ANM
Prognoza meteo pentru finalul lunii octombrie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru vremea de la finele lunii curente. Care sunt maximele și minimele perioadei și ce vești aduc meteorologii?

Prognoza meteo pentru finalul lunii octombrie

Vești bune de la meteorologi! Maximele sunt chiar în creștere față de normalul perioadei în care ne situăm. Românii se mai pot bucura cel puțin încă o săptămână de vreme bună. Vremea începe din nou să se încălzează, iar valorile termice sunt indicate ca fiind peste cele ale perioadei. În rest, vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, mai cu seamă în cele extracarpatice și la munte.

Săptămâna 26 octombrie – 2 noiembrie
Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicată decât cea normală pentru această săptămână. Acest lucru e valabil pentru toate regiunile din România. Precipitațiile își vor face și ele apariția, în special în zona montană.

Săptămâna 2 – 9 noiembrie
Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă. Mediile sunt și ele situate în general în jurul celor normale pentru luna noiembrie la nivelul întregii țări.

Săptămâna 9 – 16 noiembrie
Mediile termice sunt situate în jurul celor specifice pentru această săptămână la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor deficitare în regiunile extracarpatice.

Prognoza meteo pentru finele lunii octombrie
Prognoza meteo pentru finele lunii octombrie

Vremea în Muntenia

„În prima parte a intervalului, perioadele cu vreme răcoroasă, de altfel apropiată de specificul climatologic al lunii octombrie (cu maxime de 16…20 de grade şi minime de 4…8 grade, în medie) vor alterna cu zile caracterizate de o vreme caldă, în special în 12, 13 şi 15 octombrie, cu temperaturi diurne de 20…25 de grade şi nocturne de 8….13 grade, mediat regional. Tendinţa se va menţine şi în cea de-a doua săptămână, care va debuta cu valori în jurul celor normale, pentru ultimele zile fiind estimată o uşoară încălzire. Ploile se vor semnala pe arii mai exinse în jurul datei de 13 octombrie, când local se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate şi în perioada 16-17 octombrie. În restul timpului probabilitatea de ploaie va fi mult mai scăzută” (Sursa: anm.ro)