Vești proaste despre covid-19. Subvarianta care este de 5 ori mai periculoasă decât până acum

Vești proaste despre covid-19. Subvarianta care este de 5 ori mai periculoasă decât până acum
Specialiștii anunță vești proaste despre covid-19

Din păcate luna iulie vine și cu vești proaste despre covid-19. În ultima lună, mai multe state se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de COVID-19. Noile creșteri sunt determinate de subvariantele BA.4, BA.5 și BA.2.75 Omicron, foarte transmisibile. Specialiștii au descoperit o nouă subdivizie Omicron, despre care spun că este subvarianta care este de 5 ori mai periculoasă decât până acum. Țara de origine a acestei noi subvariante ar fi India.

Specialiștii anunță vești proaste despre covid-19

Tulpina foarte transmisibilă a subvariantei BA.2 BA.2.75 de la Omicron a fost documentată ca având o circulație limitată în India. Aceste vești proaste despre covid-19 au ieșit în spațiul public marți. Surse oficiale subliniază că până în prezent nu s-a înregistrat o creștere a severității sau a răspândirii bolii.

În prezent, varianta circulantă predominantă care prezintă motive de îngrijorare în ceea ce privește SARS-CoV-2 este Omicron VoC. La nivel global, s-a observat că linia BA.2 Omicron a înlocuit linia BA.1, au precizat sursele.

În India, s-a documentat faptul că BA.2.75 are o circulație limitată. Până în prezent, nu s-a documentat faptul că această descendență ar fi sporit gravitatea sau răspândirea bolii. Sursele au mai spus că este esențial să se monitorizeze în continuare răspândirea acestei sublinii. De asemenea, este importantă urmărirea și a celorlalte sublinii emergente ale Omicron.

„Pe măsură ce linia BA.2 evoluează, multe dintre sublinierile sale se dezvoltă acum cu un set de mutații distincte. B.2.75 este o subrugă similară a BA.2.

Scara de secvențiere genomică trebuie să fie extinsă și menținută pentru o detectare timpurie a tulpinilor variante ale SARS-CoV-2.”, spun specialiștii.

BA.2.75, subvarianta care este de 5 ori mai periculoasă decât până acum

Conform specialiștilor, BA.2.75 este a doua generație a variantelor BA.2. Dovezile de cereterare spun că este subvarianta care este de 5 ori mai periculoasă decât până acum.

Are o transmisibilitate ridicată și se spune că se află la originea creșterii recente a numărului de cazuri de COVID-19 în India. India a înregistrat marți 13.086 de cazuri noi de coronavirus, ceea ce a dus numărul de astfel de cazuri la 4.35.31.650, în timp ce numărul de cazuri active de infecție a urcat la 1.14.475, conform IndiaTimes.

Din păcate, din ce în ce mai multe vești proaste despre covid-19 au apărut în spațiul public în ultima lună. Varianta Omicron a COVID-19 a evoluat în mai multe forme și mai transmisibile, care câștigă rapid teren în fața BA.2, subvarianta dominantă de până acum.

Aceste noi forme ale virusului pot, de asemenea, să infecteze mai ușor plămânii, ceea ce le-ar putea face, teoretic, mai periculoase decât formele anterioare ale Omicron, deși nu există în prezent nicio dovadă directă că acestea provoacă boli mai grave.

Oricât de rău ar suna acest lucru, nu înseamnă neapărat că va urma un val mare și mortal de infecții cu COVID-19, spun specialștii, deși este probabil să existe o creștere a numărului de cazuri de COVID-19. Cei care rămân nevaccinați și care nu au fost infectați anterior sunt cei mai expuși riscului cel mai mare.