Vești de ultimă oră pentru români. Anunțul pe care trebuie să-l audă toți oamenii

Vești de ultimă oră pentru români. Anunțul pe care trebuie să-l audă toți oamenii
Anunt important pentru romani facut de ministrul Muncii

Sunt vești de ultimă oră pentru români. Ce anunț trebuie să afle românii. Anunțul a fost făcut ieri seară, la un post de televiziune, de către Marius Budăi, ministrul Muncii, și se adresează categoriilor vulnerabile. Iată despre ce anume este vorba, mai exact!

Marius Budăi, anunț pentru români

Marius Budăi a anunțat că ar putea fi implementat un nou pachet de măsuri sociale. Marius Budăi a declarat că în perioada aceasta Guvernul trebuie să demonstreze solidaritate față de românii din categoriile vulnerabile.

„Romania este acum la un al doilea pachet de măsuri, dacă discutăm și despre compensarea și plătile pe care le-am făcut doar prin Ministerul Muncii. Am plătit 1,2 miliarde de lei pentru compensarea facturilor la energie si gaze naturale, bani pe care i-a pus Guvernul.

Suntem foarte atenți la ceea ce se întâmplă. Mai avem un program de care beneficiază 1,2 miliarde de români. Este vorba despre cei care primesc pachete cu alimente de bază. Pe viitor, daca va fi nevoie, cu siguranță vom interveni. Este momentul în care Guvernul trebuie să demonstreze solidaritate cu categoriile de cetățeni vulnerabili.

La început de an am majorat pensiile cu 10 la suta şi pensia minimă cu 20 la suta. Cu siguranță că trebuie să gândim măsuri în continuare. Noi suntem la un al doilea pachet de măsuri, care este compus și dintr-un pachet de sprijin pentru producătorii români, pentru IMM-uri.

Suntem atenți la ceea ce se întâmplă si daca va fi cazul sa luam si alte masuri cetățenii să fie siguri că acest Guvern este determinat sa fie in slujba cetățeanului.

Astăzi s-au aprobat in sedinţa de guvern două masuri: cea de compensare a prețului pe combustibil şi cei 200 de lei pe care angajatorul i-ar putea da în plus la salariu. Aceşti bani sunt nepurtători de taxe. Astfel, angajatorii ar câștiga fidelitatea angajatului. Acești bani provin exact din cifra de afaceri a firmei respective”, a precizat Marius Budăi la România Tv.

Măsuri anti-criză și în Bulgaria

De menționat este că bulgarii au decis adoptarea unor măsuri sociale în valoare de un miliard de euro, menite să îi ajute pe cetățeni să se descurce mai ușor cu scumpirile. Astfel, Bulgaria a luat un set de măsuri anti-criză, măsuri ce au în vedere pensiile, majorate în medie cu 20%, reduceri de taxe pentru familiile tinere, TVA 0 la pâine pentru 12 luni, TVA redus la 9% la încălzire și gaze naturale, vreme de 12 luni, reducere de 0,25 leva/l la benzină, motorină și GPL.