Vești de ultimă oră pentru pensionari. Cum pot ridica pensiile de la CEC Bank, după introducerea restricțiilor

Vești de ultimă oră pentru pensionari. Cum pot ridica pensiile de la CEC Bank, după introducerea restricțiilor
Cum va fi accesul pensionarilor și a românilor cu credite în sediile de bănci

În aceste zile, odată cu impunerea noilor restricții, devine tot mai greu, mai ales pentru pensionarii nevaccinați, să-și ridice pensiile. În aceeași situație se află și românii care au de plătit ratele la credite, în unele bănci fiind necesară o programare făcută în prealabil și, conform normelor, prezentarea unui certificat verde. Cei de la CEC Bank au făcut câteva precizări cu privire la accesul românilor în sediile lor, în condițile în care aceștia, fie pensionari, fie nu, sunt nevaccinați.

Accesul pensionarilor și a românilor cu credite în sediile de bănci

Nu se știe exact numărul pensionarilor, de exemplu, care au ales să-și ridice personal pensiile din sediile băncilor din România. În acest caz, ca și în cel al altor operațiuni bancare, precum plata unor rate sau transferul unor sume de bani în alte conturi, la anumite bănci, precum BCR, nu poți merge într-unul din sediile în care mai există caserii, fără o programare în prealabil.

În acest caz, cum e cel al BCR, se pot face programările fie online pe site-ul băncii, fie telefonic, sunând la unul din numerele de telefon din centrala BCR, sau la sediile unde mai există caserii. În cazul altor bănci, precum CEC Bank, oficialii băncii au declarat că nu au cum să limiteze accesul persoanelor care nu au certificat verde, conform celor de la DCNews.

CEC Bank anunță că pensionarii pot ridica pensia din sediiile băncii

Deși noile restricții, impuse de astăzi, spun că persoanele nevaccinate și fără certificate verzi nu au acces în spații închise, și reactualizate prin Hotărârea numărul 94 de astăzi, 25 octombrie, CEC Bank declară că nu poate restricționa accesul acestora, și ca drept urmare, atât pensionarii, cât și ceilalți români pot merge la sediile CEC Bank, chiar dacă nu au certificatele verzi ca dovadă a vaccinării sau a trecerii prin boală.

„Purtăm în primul rând o responsabilitate față de clienții noștri: să le asigurăm accesul la propriile disponibilități și la propriile economii și să ne ducem la bună îndeplinire obligațiile la care ne-am angajat, ca intermediar financiar. Bineînțeles, respectând toate măsurile de siguranță și protecție ca și până acum. Accesul la servicii financiare este esențial pentru asigurarea nevoilor de bază.

În contextul noilor măsuri, dorim să ne asigurăm clienții că serviciile bancare de care au nevoie vor fi disponibile în continuare. În plus, Banca a emis, în mod gratuit, încă de anul trecut carduri de debit pentru clienții care își ridicau pensiile în numerar de la ghișeele bancii și a asigurat trimiterea acestora, fără costuri, la adresa de domiciliu a clienților, ca excepție de la practica standard care prevede ridicarea cardurilor din unități.”, spune CEC Bank, conform DCNews.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI