Vești de ultimă oră pentru elevii din România. Vor fi testați de două ori pe săptămână

Vești de ultimă oră pentru elevii din România. Vor fi testați de două ori pe săptămână
Noi vești pentru elevi. Aceștia vor fi testați de două ori pe săptămână

Detalii de ultimă oră pentru elevii din România! Aceștia vor fi testați de două ori pe săptămână. Iată mai multe detalii de la oficiali! Ce spun autoritățile despre situația din școli?

Elevii din România vor fi testați de două ori pe săptămână

Ministerul Sănătății a anunțat în urmă cu puțin timp faptul că elevii urmează să fie testați de două ori pe săptămână imediat după ce testele de salivă vor ajunge în România. Elevii vor fi supuși testelor în cauză luni și joi.

Copiii care primesc un test pozitiv vor fi întâi de toate izolați în cabinetul medical școlar. Andrei Baciu a anunțat că testele salivare non-invazive pentru elevi din toate unitățile de învățământ din țară au fost achiziționate.

Proiectul de lege este acum finalizat și în curând va începe testarea în școli. Conform unui comunicat emis de Ministerul Sănătății, realizarea testării rapide în vederea infecției COVID-19 se va face de două ori pe săptămână.

Acțiunea se va încheia cu dezinfectarea și colectarea deșeurilor medicale cu risc de infectare și se va face înainte de începerea programului educațional de către medicul școlii sau o persoană desemnată și instruită pentru testarea învățăceilor.

„Testarea propriu-zisă este simplă şi uşor de executat”

„Testarea elevilor cu teste antigenice rapide din salivă se va realiza în prima şi în a 4-a zi lucrătoare a săptămânii. La nivelul fiecărei unităţi de învăţământ se va organiza procesul de testare.

Testarea se va efectua în sala de clasă/grupă, de către cadrul medical/persoanele desemnate din cadrul unităţii de învăţământ, la începutul orelor de program. Testarea propriu-zisă este simplă şi uşor de executat, fără a necesita cunoştinţe medicale de specialitate.

De asemenea, direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti vor coordona din punct de vedere metodologic, în colaborare cu inspectoratele şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, testarea pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2 a elevilor în unităţile de învăţământ şi vor asigura instruirea cadrelor medicale şi a persoanelor desemnate din unităţile de învăţământ privind modalitatea de utilizare a testelor antigen de salivă”, conform unui comunicat al ministerului, informează DIGI24.

Ce trebuie să facă profesorii?

În cazul unor rezultate pozitive există trei pași pe care medicii sau profesorii trebuie să îi urmeze în ceea ce privește elevul infectat. Acesta va fi întâi de toate izolat în cabinetul medical școlar, ulterior părinții lui vor fi anunțați și mai apoi se va solicita testarea prim metoda RT-PCR.

Pașii parcurși de profesori:

– cadrul medical/persoanele responsabile desemnate vor anunţa imediat părinţii/reprezentantul legal al elevului;
– elevul va fi izolat în cabinetul medical sau în spaţiul special desemnat şi organizat, unde va fi monitorizat de către un cadrul medical sau persoanele special desemnate;
– cadrul medical/persoanele responsabile vor solicita la direcţiile de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti efectuarea testării prin metoda RT-PCR elevului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI