Vești de ultimă oră pentru elevii din România. Vacanță prelungită cu o lună?! Anunțul ministrului Cîmpeanu

Vești de ultimă oră pentru elevii din România. Vacanță prelungită cu o lună?! Anunțul ministrului Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu participă astăzi la ședința de urgență de la Palatul Cotroceni

Începând cu 25 octombrie elevii din clasele primare, normal, intră în vacanță pentru o săptămână. Numai că acest lucru s-ar putea modifica, conform declarațiilor ministrului interimar Sorin Cîmpeanu, ca urmare a numărului mare de infectări. Același ministru a mai declarat că sunt deschise mai multe scenarii și nu este exclusă prelungirea vacanței.

Elevii intră în vacanță pe 25 octombrie. Sorin Cîmpeanu nu exclude prelungirea vacanței

Numărul mare de noi cazuri determină autoritățile săs e gândească serios la noi măsuri dure în următoarea perioadă. Chiar astăzi, la Palatul Coroceni, după ora 17:30, Klaus Iohannis a convocat factorii de decizie pentru a se discuta eventuale noi măsuri restrictive.

Ministrul intermiar, într-un dialog cu presa anunța că există în acest moment mai multe scenarii cu privire la vacanța care va începe din 25 octombrie. În mod normal elevii din clasele primare ar trebui să stea în vacanță timp de o săptămână.

Sorin Cîmpeanu anunța astăzi că acest lucru s-ar putea prelungi, ca urmare a numărului mare de noi cazuri de infectări.

„Vacanța forțată de 3 săptămâni în care vor intra de luni toți elevii, de la grădiniță și până la liceu, și care este discutată astăzi la Cotroceni nu va “micșora durata primului semestru.”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

În același context se mai ia în calcul și revenirea la predarea online, după revenirea din vacanță. Se așteaptă concluziile ședinței de astăzi de la Palatul Cotroceni, unva va participa și ministrul Sorin Cîmpeanu.

„Este nevoie să se poată asigura minimum 100 MB/sec”

Tot astăzi, întrebat de publicația Edupedu dacă se ia serios în calcul revenirea la predarea online, Sorin Cîmpeanu declară că este foarte greu de realizat acest lucru, dând vina pe infrastructura de internet. „Este nevoie să se poată asigura minimum 100 MB/sec”, spune Sorin Cîmpeanu și, în același timp reamintește că „Asta exista doar pentru maximum 50% din teritoriul României! În București, spre exemplu, avem viteză de transfer de 10 ori mai mare (1 GB/sec) și tot mai apar probleme”.

Surse din Ministerul Educației spun că la întâlnirea de astăzi Sorin Cîmpeanu ar propune președintelui ca toți elevii să intre într-o vacanță forțată de cel puțin trei săptămâni, ca urmare a crizei prin care trecem în aceste zile.

„Toate variantele sunt deschise în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm! În situația în care se suspendă și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologica extrem de gravă,” a spus Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Playtech.ro și pe