21 ian. 2022 | 15:28

Vești bune pentru ucigașul lui Emi Pian. Ce decizie ar putea lua judecătorii

Monden
Vești bune pentru ucigașul lui Emi Pian. Ce decizie ar putea lua judecătorii
Emanuel Richard pus sub control judiciar

În luna august a anului 2020, într-un cartier bucureștean, liderul Clanului Duduienilor avea să moară, după o altercației cu membrul unui clan rival. Emi Pian deceda pe patul de spital, după ce Emanuel Richard îl înjunghia. La câteva ore de la incident, tânărul era dus în arestul poliției, ulterior fiind dat pe mâna procurorilor. Astăzi situația acestuia s-ar putea schimba, datorită deciziei magistraților de a schimba încadrarea juridică a faptei tânărului Emanuel Richard.

Emanuel Richard pus sub control judiciar

În augusut 2020 Bucureștiul era zgudiut de un scandal fără precedent, în urmă căruia liderul Duduienilor de la acel moment, Emi Pian avea să fie declarat decedat. Scandalul pornea de la un joc de barbut între mai mulți interlopi, printre care și cel care avea să fie acuzat de uciderea lui Emi Pian.

Emanuel Richard, membru al unui alt clan, rival, avea să sară la bătaie cu Emi Pian și alți doi frați ai acestuia. În urma altercației Emanuel Richard îl înjunghie mortal pe Emi Pian, după care fuge de la locul faptei. Ulterior, la câteva ore după, este prins și dus în arestul poliției fiind apoi preluat de procurori și acuzat de omor calificat.

În noiembrie 2021, atât Emanuel Richard, cât și cei doi frați ai defunctului Emi Pian, erau eliberați din arest și puși sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, decizia fiind anunțată de magistrații de pe lngă Tribunalul București:

„Înlocuiește măsura arestării preventive luate fată de inculpații Gheorghe Emanuel Richard, Duduianu Vasile, Duduianu Laurențiu, cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Dispune punerea în libertate a inculpaților, la rămânerea definitivă a prezentei încheieri, dacă nu sunt arestați sau deținuți în altă cauză.”, eradecizia magistraților.

Magistrații ar putea schimba încadrarea juridică

La început de 2022, într-o nouă înfățișare, magistrații s-ar putea să schimbe încadrarea juridică a tânărului Emanuel Richard, spun surse judiciare, mai ales că acesta și-ar fi recunoscut vina în fața judecătorilor. Aceleași surse spun că până acum încadrarea în acest caz era de omor, dar că ar putea fi schimbată la ”lovituri cauzatoare de moarte”.

Dacă în cazul primei încadrări Emanuel Richard ar fi primit o pedeapsă între 10 și 20 de ani de închisoare, în cel de-al doilea caz, pedeapsa s-ar micșora la o perioadă între 6 și 12 ani de închisoare. Noua decizie ar veni după ce s-au consultat mai multe probe video și audio aduse la dosar, concluzia fiind că Emanuel Richard ar fi acționat în legitimă apărare, mai spun sursele judiciare.

Deși inculpatul a făcut o cerere de punere în libertate, magistrații au dat o decizie negativă în acest sens, justificând, după cum urmează:

„Faptele, presupus săvârșite de inculpat, sunt de natură să provoace o puternică rezonanță în cadrul societății; în consecință, lipsa unei reacții prompte a sistemului judiciar și lăsarea inculpatului în libertate la momentul procesual de față ar induce perturbări ale disciplinei publice, ale respectului față de lege, stimulând temerea colectivă că justiția nu este eficientă împotriva unor fapte periculoase, generând astfel și un sentiment de insecuritate, putând încuraja alte persoane să comită fapte similare”, se arată în motivarea judecătorilor.

Rămâne de urmărit procesul și de văzut dacă magistrații vor schimba sau nu încadrarea în cazul tânărului Emanuel Richard, aflat încă sub control judiciar.

PlaySport
"Pare că nu e greu să aleagă". Triunghi amoros la Survivor All Stars! Ce se întâmplă între Zanni și Ana Porgras
Ego.ro
Antonia, GOALĂ pușcă! Poza din intimitate a scăpat pe net. Doar Alex Velea o vede AȘA
Digi24
Cetățeanul turc acuzat că a ucis o femeie și i-a aruncat trupul lângă A1 și-a recunoscut fapta. Ce le-a spus polițiștilor
Cancan.ro
Îl recunoști?! Cine este cerșetorul din imagine, de fapt? Cândva, era un artist îndrăgit de mulți români
GSP.ro
Cosmin Olăroiu, la capătul puterilor în Emiratele Arabe Unite: „M-am săturat!”
Stirile PROTV
Istoricul Armand Goșu: “Vladimir Putin va ataca un stat NATO. V-o dau în scris. Nu mâine, nu poimâine, dar se va întâmpla”
Romania TV
Theo Rose ŞI-A ÎNŞELAT IUBITUL! Vedeta a recunoscut tot: "Cred că se întâmplă în viața tuturor. A fost dureros!"
Capital.ro
INTERDICȚIE în România. Greșeala pentru care poți lua amendă de 600 DE LEI
EVZ.ro
Nu răspunde așa la telefon. Poate fi o escrocherie care costă
Adevarul
O pisică gestantă a venit singură la ușa spitalului. Medicii veterinari au ajutat-o să nască VIDEO
BZI.ro
Câştigător Survivor România All Stars 2024. Cine va lua premiul de 100.000 de euro
Spynews.ro
Cum a reușit o femeie să nască de două ori în doar 22 de zile. Explicația este uimitoare: ”Am avut cea mai mare durere”
Libertatea.ro
Un angajat IKEA România, cercetat. „Schema” prin care a furat 440.000 de lei
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Ce se întâmplă când apeși tasta 6 la bancomat. Secretul pe care puțini îl știu
Redactia.ro
Irina Deleanu a acceptat să vorbească despre avansurile primite: "Dincolo de 'carcasă', mai e și altceva!"
Digisport.ro
Digi RCS&RDS dispare din luna mai. Reprezentanții companiei au făcut anunțul
Click.ro
Theo Rose a recunoscut că îl plăcea pe Anghel Damian din timpul relației cu Alex Leonte: „Strici și casa omului și pe a ta. Și-a asumat un mare risc...”
Viva.ro
Delir după delir la televiziunea rusă: „Trebuie să-i facem pe europeni să înțeleagă că pot muri, că va fi război nuclear în Europa”
Digi24
ANALIZĂ. Cine pleacă la oaste și ce șanse ai să lupți în prima linie dacă ne pune Putin gând rău și se sună mobilizarea generală
Digi24
Divorțul care zguduie lumea mondenă! Și-au spus ADIO după 23 de ani! Nimeni nu se aștepta la asta!
Unica.ro
Vești mari de la ANM. Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Mellina s-a vindecat după câteva luni în care s-a confruntat cu probleme de sănătate. A fost la un pas de anorexie
Spynews
Șoferii cu permis CATEGORIA B au interzis. Regula puțin știută din lege. Amenda e de 1300 de lei
Capital.ro
Prețul la care se vinde peștele de sticlă care se punea pe televizor | Bibeloul este o adevărată piesă de muzeu
Antena 3
Crina Mardare și Mișu Cernea, poveste de dragoste atipică. Nu au locuit niciodată împreună, deși au o relație de peste două decenii
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Nu-mi pasă...”
Avantaje
HALEP l-a DAT AFARĂ! E SCANDAL din NOU! Nimeni nu se aștepta
Mediaflux
Cum a reușit o femeie să nască de două ori în doar 22 de zile. Explicația este uimitoare: ”Am avut cea mai mare durere”
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O mai știi pe Tatiana Final Boss? Cum arată tânăra celebră pe TikTok, după ce a slăbit radical
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro