Vești bune pentru Simona Halep înainte de turneul de la Montreal. Românca are mare noroc!

Vești bune pentru Simona Halep înainte de turneul de la Montreal. Românca are mare noroc!
Vești bune pentru Simona Halep înainte de turneul de la Montreal. Românca are mare noroc!

Vești bune pentru Simona Halep înainte de turneul de la Montreal. După aproape 3 luni, jucătoarea din Constanța se va întoarce în circuitul mondial. „Trasă pe dreapta” de accidentarea suferită la gamba stângă, în 12 mai, Halep va părăsi Top 10 pentru prima oară după 7 ani și jumătate. Dar are șansa de a recupera din terenul pierdut chiar la competiția din Canada ce va începe pe 9 august.

Vești bune pentru Simona Halep înainte de turneul de la Montreal

Vești bune pentru Simona Halep înainte de turneul de la Montreal. Dubla câștigătoare de Grand Slam se apropie de finalul coșmarului care a ținut-o aproape 3 luni departe de circuitul profesionist. Halep a suferit o accidentare la gamba stângă în 12 mai, la Roma. De atunci, ea a ratat fiecare obiectiv major al acestui an: Roland Garros, Wimbledon, Jocurile Olimpice. Mai mult, logodnica lui Toni Iuruc a coborât în clasamentul mondial până pe locul 10.

Săptămâna viitoare va fi prima, după 373 consecutive, când Simona Halep va ieși din Top 10. În clasamentul WTA Live ea este deja trecută pe locul 13. Aflată la Cluj, la deschiderea singurului turneu WTA organizat în România, Winners Open, Halep a declarat că se așteaptă la câteva înfrângeri dureroase la revenirea pe teren.

Ies din Top 10 după mulți ani, va fi un obiectiv să reintru. N-o să fie ușor, mă aștept la niște înfrângeri dureroase. A fost o accidentare dificilă, n-am avut până acum ruptură de mușchi. Am dorința de a reveni la nivel înalt. Voi reveni la turneul de la Montreal, vreau să fiu aptă să joc toate cele trei turnee pe hard și să câștig și meciuri dacă se poate”, a spus Simona Halep.

Românca are mare noroc!

Totuși, Simona Halep are parte și de ceva noroc. Și asta, datorită faptului că mai multe favorite și-au anunțat retragerea de la National Bank Open, așa cum este denumit acum Openul Canadei de la Montreal. Chiar liderul mondial, Ashleigh Barty, a fost printre primele jucătoare care au anunțat că nu vor participa la competiție. Ea a pierdut, surprinzător, în primul tur la Jocurile Olimpice. Continuându-și seria de retrageri, nici Naomi Osaka (2 WTA) nu va lua parte la turneu.

Pe lângă niponă, alte două sportive câștigătoare de Grand Slam au anunțat că nu vor lua parte la întrecerea de categorie WTA 1000, au anunțat organizatorii. Este vorba de Sofia Kenin (4 WTA – câștigătoare la Australian Open în 2020) și Iga Swiatek (8 WTA – campioană la Roland Garros în 2020). În aceste condiții, principala favorită de la Montreal va fi Aryna Sabalenka (3 WTA). Cotată inițial cu a 9-a șansă la victorie, Simona Halep a avansat până pe poziția a 6-a pe lista favoritelor, după retragerea jucătoarelor menționate. Ea a câștigat turneul în 2016 și 2018, lucru amintit și de organizatori pe contul oficial de Twitter al competiției.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI