Vești bune pentru Simona Halep! Ce se va întâmpla cu veniturile ei în 2021

Simona Halep a câștigat aproape două milioane de dolari din tenis în 2020.

Simona Halep este jucătoarea cu cea mai lungă serie neîntreruptă în top 10 WTA, unde se află de aproape șapte ani. Iar performanțele pe care le-a realizat jucătoarea din România se văd și la din punct de vedere financiar. Halep este pe locul 4 all time în ceea ce privește veniturile realizate exclusiv din tenis.

Pentru că la nivel de marketing este depășită clar de majoritatea rivalelor din circuit. 37.045.911 dolari a câștigat Simona Halep în întreaga carieră, conform calculelor făcute de WTA. Doar Serena Williams, Venus Williams și Maria Sharapova stau mai bine.

Simona Halep, venituri de aproape două milioane de euro în 2020, an afectat de pandemia de coronavirus

  1. Serena Williams 93.634.967
  2. Venus Williams 41.958.284
  3. Maria Sharapova 38.777.962
  4. Simona Halep 37.045.911
  5. Caroline Wozniacki 35.233.425
Maria Sharapova a spus adio carierei. Motivul pentru care s-a retras din tenis
Maria Sharapova a spus adio tenisului

Serena Williams conduce detașat topul veniturilor obținute exclusiv din tenis. Dar celelalte două poziții de pe podium sunt cu siguranță accesibile pentru Halep. Mai ales că Maria Sharapova s-a retras, iar Venus Williams încă joacă, la 40 de ani, dar a ajuns pe locul 78 WTA. Cel mai probabil, 2021 va fi anul în care Simona Halep va urca pe podium în această ierarhie. Are nevoie de aproximativ 1,7 milioane de dolari din premii pentru a trece peste Maria Sharapova.

Este de așteptat ca acest lucru să se întâmple, mai ales dacă ținem cont că Halep a depășit această sumă chiar și în 2020. An în care circuitul WTA a fost oprit pentru șase luni din cauza pandemiei de coronavirus. Vor fi probleme și la anul, dar este de așteptat să fie organizate mai multe turnee decât în 2020. An în care Halep a făcut aproape două milioane de dolari.

Pentru a urca și peste Venus Williams, Simona Halep ar mai avea neovie de aproximativ 5 milioane de dolari din premii. I-ar putea obține chiar din 2020 dacă va avea un an bun și nu vor fi turnee anulate. Oricum, este de așteptat ca Halep să treacă peste Venus până la finalul carierei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI