Simona Halep a câștigat o sumă uriașă! Anunțul oficial tocmai a fost făcut

Simona Halep a câștigat o sumă uriașă! Anunțul oficial tocmai a fost făcut
Simona Halep a avut venituri de aproape 2 milioane de euro în 2020, doar din premii.

Simona Halep a decis să nu mai joace deloc în 2020, după ce a pierdut în turul 4 la Roland Garros, de Iga Swiatek. A fost un an în care românca a suferit doar trei înfrângeri. Dar nici nu a avut la fel de multe meciuri ca în sezoanele precedente. Asta în special din cauza pauzei de șase luni provocată de pandemia de coronavirus. Dar și pentru că turneele asiatice au fost anulate din aceleași motive. Titlul de la Roma rămâne cea mai bună performanță reușită de Halep, care s-a mai impus și la Dubai și Praga. Ultimele două, turnee mai mici însă.

Simona Halep, premii mult mai mari înainte de startul pandemiei de coronavirus! A făcut cei mai mulți bani la Melbourne și Dubai

În condițiile în care Simona Halep nu mai joacă în 2020, WTA a putut anunța suma totală pe care românca a încasat-o în 2020. Exclusiv din premii, jucătoarea de pe locul 2 mondial a strâns 1.937.890. Un cec deloc de neglijat, chiar dacă suma este sub ceea ce încasa la Wimbledon 2019, sau chiar și Roland Garros 2019.

La Praga, Simona Halep a primit cea mai mică recompensă pentru un titlu câștigat în ultimii ani. Doar 25.000 de dolari

Cea mai mare parte din cele aproape două milioane de dolari încasați în 2020 au venit înainte de startul pandemiei de coronavirus. Pentru semifinala de la Australian Open 2020, când era eliminată de Garbine Muguruza, Simona Halep a primit 720.523 de dolari. Cea mai mare sumă încasată în 2020. Doar două săptămâni mai târziu, românca primea 696.680 de dolari pentru titlul de la Dubai.

După declanșarea pandemiei, premiile din turnee au scăzut considerabil. Ceea ce poate remarca și din sumele pe care le-a obținut Simona Halep în Europa. 25.000 de dolari a fost premiul pentru titlul obținut la WTA Praga. În vreme ce titlul de la Roma, singurul la un turneu de categorie Premier 5, i-a adus româncei 254.436 de dolari. Iar turul 4 de la Roland Garros a însemnat și 208.900 dolari.