Vești bune pentru Sebastian Colțescu. Cine a decis să îi fie avocat: ”E nevinovat”

Vești bune pentru Sebastian Colțescu. Cine a decis să îi fie avocat: ”E nevinovat”
Avocatul a decis să-l apere pe Sebastian Colțescu

Evenimentele de săptămâna trecută de la meciul PSG – Bașakșehir de la Paris, au avut un impact la nivel mondial, iar ecourile par a fi departe de a se fi încheiat. Mai mult ca sigur, cazul arbitrului român va fi și anchetat disciplinar de UEFA, iar acesta va fi nevoit să apară în fața comisiei care va analiza cazul la Nyon.

Vești bune pentru Sebastian Colțescu. Cine îi va fi avocat

Josep Vandellos, avocatul arbitrului care a fost acuzat de rasism, motivează de ce l-a sunat pe Colțescu pentru a se oferi să-l apere, explică procedura UEFA și singura frază explicită pe care o dezvăluie din apărarea pe care o pregătește ”centralului” este:

„Datoria mea va fi să le explic și să-i conving pe cei care vor judeca, și am credința că o voi face, care a fost contextul evenimentelor de la Paris”

Arbitrul român, care nu a făcut niciun comentariu pe această temă până acum, și-a angajat un avocat spaniol, pe Josep Vandellos. Acesta a mai avut legături cu fotbalul românesc în ultimul deceniu. El l-a mai apărat și pe Lopez Caro într-un proces pe care antrenorul l-a avut cu FC Vaslui.

Josep Vandellos, despre cazul antrenorului român

Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Vandellos a explicat care este statusul acestei spețe în care este implicat Sebastian Colțescu. Totodată, avocatul spune că el este cel care l-a sunat pe arbitrul român.

 ”Procedura e abia la început. UEFA a numit un inspector, care face o cercetare, iar pe baza raportului pe care îl va pune pe masa forului de la Nyon se va decide dacă se va începe sau nu o procedură disciplinară”, spune Vandellos.

Josep Vandellos susține că acesta este un caz important care merită tot efortul cu un impact foarte mare. Mai mult, el consideră că arbitrul român este nevinovat. Însă, nu a dezvăluit și motivul pentru care crede acest lucru.

”Cred că e un caz care merită tot efortul. E un caz important, cu un impact foarte mare și mai cred ceva, evident, că arbitrul Colțescu nu este vinovat.

Vă imaginați că nu vă pot dezvălui anumite lucruri din cele care vor face parte din apărarea noastră, dacă va fi nevoie să avem o apărare, fiindcă vă repet, încă nu există deschisă o procedură disciplinară. Putem să speculăm și să zicem că va exista sau că nu va fi, dar la acest moment nu există”, a mai spus Josep Vandellos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI