Lovitură de teatru în cazul lui Sebastian Colțescu. Ce se întâmplă acum, în Germania

Scandalul izbucnit la Paris a atras atenția întregii Europe. Acuzațiile de rasism îndreptate către Colțescu par să fi deranjat reprezentanții din ambele tabere, cei care îl susțin pe celebrul arbitru și cei care îl acuză dur. Cu toate acestea, autoritățile competente din România nu au transmis reacții clare cu privire la evenimentul amplu disputat, motiv de revoltă pentru romii din Germania.

Romii din Germania, lezați de apelativul rasist folosit de Colțescu

Romani Rose, președintele Consiliului German pentru minoritatile Roma și Sinti, a trimis un mesaj către Ceferin, prin care ii cere într-un mod impunător să ia măsuri serioase cu privire la scandalul izbucnit în timpul meciului dintre PSG şi Istanbul Başakşehir.

Acesta dorește ca aceste insulte impotriva fotbaliștilor de culoare să fie sancționate, astfel încât, pe viitor, problema rasismului să fie rezolvată.

„Ani la rând, fotbaliștii de culoare au fost insultați de fani pe stadioanele din Europa. Faptul că rasismul n-a venit acum din tribune, ci de la unul dintre arbitri, care ar trebui să apere valorile fair-play-ului pe teren, e o situație nouă și de neacceptat.

Minoritățile Sinti și Roma sunt expuse unor forme violente de rasism în Europa. E inacceptabil pentru sportivii de la Bașakșehir să răspundă unei insulte rasiste crescând nivelul de rasism.

O asemenea faptă trebuie urmărită cu corectitudine și rezolvată de UEFA și de club. Mă aștept că UEFA, care dă o mare importanță luptei contra rasismului, să condamne ferm remarcile rasiste făcute de pe banca lui Basaksehir, precum și de către al 4-lea arbitru”, a transmis Romani Rose.

Ce remarcă a făcut arbitrul turcilor

O anchetă UEFA urmează să stabilească dacă arbitrul român va fi găsit vinovat penru remarca făcuta la adresa unui jucător de culoare, referindu-se la “ăla negru”, motiv de suspendare a meciului în minutul 16, cu scorul 0-0.

În urma jignirii aduse jucătorului turc, pe banca echipei din Istanbul s-a auzit o altă jignire adusă, de această dată, etniei rome. Astfel că, unul dintre oficiali a fost auzit spunând “la mine în ţară românii sunt ţigani. Dar eu nu pot să spun că sunt ţigani”, a transmis Daily Mail.

Chiar dacă nu este clar cine a afirmat acest lucru, mai mulți oficiali bănuiesc că vinovatul este chiar antrenorul principal al turcilor, Okan Buruk.

Între timp, UEFA a anunţat miercuri că a fost desemnat un inspector care va analiza cu atenție incidentele de la meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir, urmând a se stabili vinovații.

″În conformitate cu articolul 31 (4) din regulamentul disciplinar, un inspector a fost desemnat pentru a conduce ancheta privind evenimentele ce au dus la suspendarea meciului”, potrivit stirileprotv.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI