Vești bune pentru românii vaccinați anti-covid-19. Ce vor avea voie să facă

Vești bune pentru românii vaccinați anti-covid-19. Ce vor avea voie să facă
Vești bune pentru românii vaccinați anti-covid-19. Ce vor avea voie să facă

Vești bune pentru românii care s-au vaccinat anti-covid. Autoritățile pregătesc măsuri speciale pentru cei care pot dovedi că s-au imunizat cu ambele doze.

Vești bune pentru românii vaccinați anti-covid-19

Persoanele care s-au vaccinat ar putea să nu mai fie nevoite să poarte mască de protecție în spațiile închise. Aceasta este una dintre temele de discuție în ședința de Guvern privind relaxările care urmează de la 1 iunie.

Cu toate acestea, purtatul măștii de protecție de către persoanele vaccinate vine cu respectarea unor condiții care țin de distanțarea socială. În plus, se propune exceptarea de la măsura obligatorie de a purta mască de protecție la locurile de muncă unde își desfășoară activitatea maxim 5 persoane.

Totul va fi posibil dacă toți oamenii din încăpere sunt vaccinate cu ambele doze și au trecut minim 10 zile de la rapel. În plus, în zonele respective nu trebuie să fie permis accesul publicului sau a altor lucrători.

Ce măsuri se relaxează de la 1 iunie 2021

În plus, autoritățile pregătesc noi măsuri de relaxare, printre care organizarea de nunți, botezuri sau petreceri în exterior cu maximum 70 de persoane și în interior cu 50 de persoane.

Se permite organizara de spectacole în spații deschise cu până la 1000 de persoane sau competiții sportive în exterior cu participarea spectactorilor la 25% din capacitatea spațiului.

De asemenea, sălile de sport vor putea funcționa la 70% din capacitatea spațiului fără să fie nevoie de purtarea măștii de protecție, dacă fiecare persoană are asigurați 7 metri pătrați.

Totodată, se deschid piscinele la interior cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului,.

”Expresia ‘ținta de vaccinare’ nu face referire la o cifra de persoane vaccinate, ci la evoluția ratei de infectare, a mortalității și a gradului de ocupare a paturilor ATI.

Astfel, prin atingerea țintei de vaccinare pentru luna în curs se înțelege păstrarea trendului descrescător pentru cei trei indicatori enumerați mai sus, indicatori în funcție de care se fac evaluările și sunt adaptate permanent măsurile de protecție pentru populație.”, au spus reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI