Vești bune pentru elevii din Capitală. Se dau bani de la primărie pentru toți copiii

Vești bune pentru elevii din Capitală. Se dau bani de la primărie pentru toți copiii
Primăria Capitalei dă iar bani unei anumite categorii de copii

Elevii din Capitală vor putea beneficia în continuare de un voucher dat de Primăria Generală a Municipiului București care contribuie la îmbunătățirea sănătății acestora. Din bugetul local a fost alocată o sumă frumușică pentru copii.

Primăria Capitalei continuă programul Smile, prin care alocă, sub formă de vouchere, o anumită sumă elevilor cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani care au nevoie de montarea unor aparate ortodontice mobile. Adică, statul îi dă bani copilului tău ca să-și pună aparat dentar pentru a avea o dantură sănătoasă atunci când va crește.

Câți bani primesc elevii din Capitală de la stat, ca să-și pună aparate dentare

Chiar dacă e un coșmar pentru cei mici, dar și pentru adulți mersul la dentist, este un ajutor binevenit, mai ales că fiecare voucher are o valoare de 1.100 de lei. Suma totală alocată pentru acest proiect este de aproape 2,2 milioane de lei.

Pentru a beneficia de obținerea acestui voucher, copilul trebuie să aibă între 7 și 16 ani, să fie elev și să aibă domiciliul în București sau viză de reședință obținută cu cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii de înscriere în proiect.

Vești bune pentru elevii din Capitală. Se dau bani de la primărie pentru toți copiii

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale a municipiului București va elabora în 30 de zile regulamentul proiectului, iar municipalitatea va anunța data de la care se pot de pune cereri de înscriere în program.

Programul Smile a început anul trecut, în luna septembrie. Au fost, însă, înregistrate 1.900 de solicitări, astfel încât 320 de copii n-au putut beneficia de voucher pentru că s-au epuizat fondurile.

De ce copiii au nevoie de aparate dentare

Anul acesta, Primăria Capitalei a făcut unele modificări și ar putea beneficia mai mulți copii decât anul trecut, iar valoarea voucherelor este de 1.110 lei, mai mare decât anul trecut, când a fost de 990 de lei. Iată ce anunța Gabriela Firea anul trecut:

„Sănătatea dentară este un indicator al stării de sănătate generală, în condițiile în care bolile din această categorie au consecințe negative asupra stării generale de sănătate sau pot fi cauza unor boli grave, ca de exemplu cele cardiovasculare, diabet, boli renale, reumatismale etc.”

„Prin proiectul Smile se urmărește acordarea unui sprijin financiar sub formă de vouchere, în valoare de maxim 990 lei/beneficiar, pentru aplicarea unui aparat ortodontic fix. Beneficiari vor fi copiii cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, din școlile de stat sau private, identificați cu probleme dentare, pe baza recomandării medicului stomatolog. Bugetul multianual al proiectului va fi de 7,5 milioane euro.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI