Vești bune pentru această categorie de pensionari. Ce se va întâmpla cu taloanele lor

Vești bune pentru această categorie de pensionari. Ce se va întâmpla cu taloanele lor
Fostul ministru al Muncii a facut anuntul

Vești bune pentru o categorie de pensionari. Autoritățile au spus ce se va întâmpla cu taloanele lor de pensie.

România face pași mici spre digitalizare, iar acest lucru se aplică și în rândul pensionarilor.

Vești bune pentru o categorie de pensionari

Cei care primesc pensia pe card pot să primeasc ă talonul prin e-mail sau în contul online CNPP. Românii care își încasează veniturile din pensie pe card nu mai sunt nevoiți să aștepte poștasul ca să își primească talonul.

Ei îl pot accesa online din contul CNPP sau îl pot regăsi pe mail, anunță fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru.

Deputatul a declarat că pensionarii care își primesc veniturile prin card nu vor mai fi nevoiți să stea acasă pentru a aștepta talonul de pensie.

„A trecut și de plenul celei de a doua camere a Parlamentului proiectul de lege despre care am mai vorbit. Va merge la promulgare după care Ministerul Muncii și Casa de Pensii vor elabora normele de aplicare (…).

Așadar, talonul mov se va putea trimite, la cerere, pensionarilor, în format electronic – prin e-mail sau prin contul online CNPP.

Cei care nu vor opta, îl vor primi în continuare pe hârtie. Măsura se adresează doar pensionarilor care primesc pensia pe card – aproape 50% din totalul pensionarilor. Talonul electronic va avea, prin lege, aceeași valoare juridică cu cel primit în format letric”, spune deputatul PNL.

Pensionarii nu mai trebuie să aștepte acasă poștașul cu talonul mov

Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii Publice plătesc 5 milioane de lei lunar pentru ca talonul mov să le fie livrat pensionarilor care își încasează pensia pe card.

Odată cu noul proiect prin care oamenii își pot primi talonul mov prin e-mail sau îl pot accesa din contul online CNPP, cele două instituții vor economisi această sumă. La începutul anului 2021, Raluca Turcan făcea un anunț despre talonul mov, spunând că statul român dă 5 milioane de lei Poștei Române pentru a duce taloanele la pensionarii care încasează pensie pe cont. 

„Din 15 martie am rezolvat o problemă plimbată de ani de zile: talonul mov ajunge la pensionarii care primesc pensiile prin cont bancar.

Este vorba de acele cupoane de pensii pe care poştaşii trebuie să le ducă acasă celor care au optat să-şi primească drepturile prin bancă. Nu a fost o mare filosofie, ci doar o discuţie clară cu Poşta Română, care nu respecta de 15 ani o obligaţie contractuală:

în baza unui contract existent şi a unei plăţi de aproape 5 milioane de lei să ducă, lunar, taloanele mov pe care trebuie să le primească cei 2,3 milioane de titulari”, spunea Raluca Turcan, în primăvara anului acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI