Pensii 2021. Ce se întâmplă cu ‘talonul mov’ al pensionarilor. Raluca Turcan a făcut anunțul momentului

Pensii 2021. Ce se întâmplă cu ‘talonul mov’ al pensionarilor. Raluca Turcan a făcut anunțul momentului
Ministrul Muncii critică dur Poșta Română

Pensii 2021. Nu de puține ori părinții sau bunii noiștri au primit prin poștă talonul mov de pensii. Sau de multe ori nu l-au primit, uitat fiind pe undeva prin geanta vreunui poștaș întârziat. Ministrul raluca Turcan anunță că acest lucru nu se va mai repeta. Chiar dacă, mai spune ministrul, părinții și bunicii noștri vor primi pensia chiar și pe card.

Pensii 2021. Talonul mov va ajunge la pensionari prin poștă

În opinia actualului Ministru al Muncii, de-a lungul anilor s-a tot tergiversat rezolvarea problemei primii prin poștă a celebrului talon mov. Pentru cei care nu știu, talonul mov este cuponul de pensii, pe care sunt trecute sumele încasate lunar și cotizațiile unui pensionar către Casa Națională de Pensii.

Ieri, Raluca Turcan anunța rezolvarea transmiterii prin poștă a talonului mov ca pe o victorie personală. În anunțul făcut Raluca Turcan menționa că talonul mov va ajunge la toți pensionarii, chiar și la cei care primesc banii pe card. În multe cazuri acest lucru s-a întâmplat și până acum, numai că, de cele mai multe ori cu întârziere.

”Din 15 martie am rezolvat o problemă plimbată de ani de zile. Talonul mov ajunge la pensionarii care primesc pensiile prin cont bancar. Este vorba de acele cupoane de pensii pe care poştaşii trebuie să le ducă acasă celor care au optat să-şi primească drepturile prin bancă. Nu a fost o mare filosofie.

Doar o discuţie clară cu Poşta Română, care nu respecta de 15 ani o obligaţie contractuală. În baza unui contract existent şi a unei plăţi de aproape 5 milioane de lei să ducă, lunar, taloanele mov pe care trebuie să le primească cei 2,3 milioane de titulari”, a precizat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii critică dur Poșta Română

De foarte mulți ani a existat un contract stabilit și semnat de cele două instituții ale statului, Ministerul Muncii și Poșta Română. Numai că, nu de puține ori, au existat cazuri ca cele relatate de Raluca Turcan. Au fost cazuri în care, fie nu au ajuns la timp, fie au fost uitate pe drum taloanele.

În opinia ministrului Raluca Turcan, atunci când există un contract semnat, ambele părți trebuie să respecte clauzele contractuale, altfe riscă anumite penalizări. În declarația de ieri ministrul a criticat în termeni duri activitatea Poștei Române în acest caz, declarând:

”Necunoaşterea prevederilor contractuale de către factorii poştali, a fost perpetuată ani de zile. Acum a fost rezolvată în doar câteva zile printr-un act adiţional. Act  semnat între Casa Naţională de Pensii Publice şi Compania Naţională Poşta Română la Convenţia-Cadru încheiată în anul 2003.

Prin această Convenţie se stipulează clar că taloanele mov trebuie să fie distribuite la domiciliul pensionarilor de către factorii poştali. Acestea vor putea fi returnate Caselor de Pensii doar după 24 de luni de la data emiterii”, se arată în comunicatul Ralucăi Turcan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI