Vești bune pentru 7 milioane de pensionari! Anunțul despre Pilonul 2 de pensii a fost făcut

Vești bune pentru 7 milioane de pensionari! Anunțul despre Pilonul 2 de pensii a fost făcut
Vești bune pentru 7 milioane de pensionari! Anuntul despre Pilonul 2 de pensii a fost făcut

E o veste bună pentru nu mai puțin de 7 milioane de români. Astfel, cei care contribuie la fondurile de pensii private se bucură pentru moment de scăderi minime de fonduri la pilonul 2 de pensii, în pofida crizei provocate de pandemia de coronavirus.

Vești bune pentru 7 milioane de pensionari!

De precizat este că pilonul 2 de pensii private rămâne pe plus, cu toate că pandemia a provocat multe probleme financiare, atât în România, cât și în alte țări. Începutul pandeimiei a cauzat scăderi uriașe pe toate piețele financiare. Toată panica de pe piețe și nesiguranța provocată de intrarea țării în carantină și stare de urgență au afectat și pilonul 2 de pensii.

Astfel că în numai câteva zile, în țara noastră au scăzut chiar și cu 25% cotațiile bursiere, iar asta a dus și la o depreciere a activelor administrate de Plionul 2 de pensii. În zilele acelea, și asociația profesională din domeniu, APAPR, a indicat că deprecierea medie înregistrată de fondurile de Pilon 2, pe primele 3 luni ale anului 2020, a fost de -6,7 la sută.

Mai mult decât atât, pandemia de coronavirus a afectat grav și economia globală, dar și toate piețele financiare internaționale. Iar statele lumii pun la ora actuală pe primul loc sănătatea și siguranța cetățenilor, iar economia pe un loc inferior în lista de priorități. Așadar, o parte a economiei globale este în prezent inactivă. Fiecare stat este afectat mai mult sau mai puțin, inclusiv România.

Dar pentu a înțelege ce anume s-a întâmplat cu pilonul 2 de pensii, trebuie amintit ce înseamnă el și cum se comportă. Cu toate că contextul economic actual pare a fi unul disperat, fondurile de pensii sunt unele din cel mai puțin afectate. Spre deosebire de altele, ele investesc activele și fac plăți pe tremen lung. Așadar, gândind pe perioadele de timp la care funcționează un fond de pensii, poți să îți dai seama că niște fluctuații temporare, precum cele din prezent, au un efect neglijabil pe termen lung.

Mai mult, administratorii pilonului 2 de pensii asigură că gestionează fondurile cu maximă responsabilitate în toată această perioadă de criză economică.

Ce înseamnă pilonul 2 de pensii

PILONUL II este acea denumirea dată sistemului de pensii administrate privat, cu contribuţii definite, obligatorii pentru persoanele de până în 35 ani şi opţionale pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani.

Ce înseamnă pilonul 3 de pensii

PILONUL III este acea denumire dată sistemului de pensii facultative, administrate de companii private, sistem bazat pe conturi individuale şi aderare facultativă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI