Plecat dintr-o piață de pește din China, noul coronavirus s-a răspândit în peste 150 de țări și teritorii, și continuă să facă ravagii. Dar, există și vești bune pe vreme de pandemie! În articolul de față vă vom prezenta o parte dintre ele.
Cu toate că se efectuează din ce în ce mai multe testări la nivel global, pentru a depista numărul de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, se pare că acesta s-a plafonat în ultimele 5 zile, vârful pandemiei, înregistrat în data de 3 aprilie, nefiind depășit.
Și în Italia, cea mai afectată țară de pandemia de noul coronavirus în ceea ce privește numărul de morți, lucrurile par să se îmbunătățească. Numărul de decese raportate zilnic continuă să scadă, iar numărul persoanelor internate la Terapie Intensivă se micșoarează și el pentru a cincea zi consecutiv.
Cel mai mic număr de cazuri de infectare cu SARS-CoV2, de la sfârșitul lunii februarie și până în prezent, a fost înregistrat astăzi în Coreea de Sud. Autoritățile din această țară au raportat în dimineața zilei de astăzi, 9 aprilie, 39 de cazuri noi.
În ceea ce privește țara noastră, începând de ieri s-a instituit procedura de eliberare și primire a documentelor semnate electronic de instituțiile publice. Iar, pentru a veni în sprijinul sistemului sanitar, peste 100 de companii au inițiat demersuri (vorbim de o sumă de peste 12 milioane de euro).
Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, se recuperează bine și este conștient.
Pe 15 aprilie, săptămâna viitoare, Danemarca va deschide granițele și școlile.
Pentru a putea face față numărului de îmbolnăviri cu COVID-19, cercetători de la Universitatea Óbuda din Ungaria au dezvoltat un ventilator ce poate susține 50 de persoane în același timp. Guvernele multor țări i-au măsuri pentru a veni în ajutorul cetățenilor săi. Spre exemplu, pentru cel puțin următoarele șase luni, Guvernul Australiei va subvenționa salariile a șase milioane de angajați.
Pentru a sprijini economia, Guvernul Poloniei a anunțat măsuri suplimentare de 2,65 miliarde de dolari. Deoarece nu și-au folosit mașinile pe timp de stare de urgență, companiile americane de asigurări au început să returneze bani către clienți pentru lunile martie și aprilie.
Să fie criza sanitară mai aproape de sfârșit decât credem? Totuși, Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția asupra faptului că o ridicare prea rapidă a restricțiilor ar putea duce la reapariția infecțiilor cu noul coronavirus.
„Unul dintre cele mai importante lucruri este de a nu renunţa prea devreme la aplicarea măsurilor pentru a nu avea o recidivă. (…) Este ca şi cum ai fi tu însuţi bolnav, dacă te dai jos din pat prea devreme şi începi să alergi prea devreme, rişti ca boala să recidiveze şi să ai complicaţii“, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier.