Vestea zilei despre tichetele sociale. Când intră a treia tranșă de bani pe carduri

de: Ștefan R. Apostol
28 09. 2022

Vestea zilei despre tichetele sociale. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene se pregătește în aceste zile de a treia tranșă. În contul voucherelor de masă, românii din program vor primi aproximativ 500 de lei, până la finalul anului. Pe 8 septembrie Ministerul a alimentat cardurile cu a doua tranșă a câte 250 de lei fiecare. Așa că cei care beneficiază de acești bani își pot achiziționa produsele de bază, folosind tichetele sociale.

Vestea zilei despre tichetele sociale. Românii vor primi 500 de lei până la finele lui 2022

În acest an, din proiectul „Sprijin pentru România”, au mai rămas două tranșe de bani, în contul voucherelor de alimente. A doua tranșă, confom Ministerului, a fost deja trimisă pe 8 septembrie, după cum de altfel se și anunța:

„În ziua de 8 septembrie toate cardurile valide vor fi alimentate cu a doua din cele 4 tranșe în valoare de câte 250 de lei pentru achiziția de alimente și mese calde.

Cea de-a doua tranșă cuprinde cu 150.000 de noi beneficiari în plus față de cei 2.480.613, în urma actualizării permanente a listelor de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.”, anunța Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, la începutul lunii.

Până la sfârșitul anului, românii vor mai primi 500 de lei, cu sume valabile 12 luni de la data încărcării. Ultima tranșă din program va fi în 2023, deși MIPE anunța că se dorește prelungirea acestuia până în 2027.

Dar, în urmă cu câteva zile scriam de intervenția Comisie Europene pe marginea proiectului, cerând autorităților române eliminarea unei categorii de beneficiari.

Conform CE, se dorește scoaterea din programul „Sprijin pentru România” a românilor cu pensii cuprinse între 1.001 lei și 1.500 de lei.

Dacă se va lua această decizie, beneficiarii rămași vor fi doar șomerii și românii cu handicap, care primesc indemnizații sociale sub 1.000 de lei.

Ministerul anunță când intră a treia tranșă de bani pe carduri

Conform calendarului publicat de MIPE pe site-ul său, românii vor beneficia și de a treia tranșă de tichete sociale. Banii vor intra pe carduri, începând cu data de 17 octombrie a.c, iar programul se va derula până pe 21 octombrie.

Conform unei informări recente, au fost emise nu mai puțin de 2,5 milioane de carduri, dintre care aproape 800.000 au fost blocate ca urmare a încălcării normelor din proiect.

Tranșa a patra, și ultima, va începe pe data de 5 decembrie 2022. Banii vor intra în conturi până pe data de 9  decembrie 2022.

Rămâne de văzut dacă se va decide prelungirea proiectului „Sprijin pentru România” și în anul următor, sau chiar până în 2027, cum declara ministrul Boloș.