Vestea momentului pentru românii nevaccinaţi. Ce vor putea face de 1 Decembrie

Vestea momentului pentru românii nevaccinaţi. Ce vor putea face de 1 Decembrie
Ce se intampla de 1 Decembrie

Veste bună pentru românii care nu s-au vaccinat anti-covid. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a făcut anunțul care îi privește pe cei care nu au un certificat verde. El a declarat că toții românii vor avea aceleași drepturi în ceea ce privește parada de 1 Decembrie, indiferent dacă au sau nu vaccin. Parada de 1 Decembrie este printre puținele excepții privind certificatul verde.

Românii nevaccinați pot participa la parada de 1 Decembrie

Șeful DSU Raed Arafat a declarat că și românii nevaccinați vor putea să participe la festivitățile de 1 Decembre. El a spus că toate persoanele prezente la paradaă trebuie să poarte mască de protecție și să respecte distanțarea socială.

Astfel, singura interdicție cu privire la parada de 1 Decembrie se aplică pentru persoanele nevaccinate, dar doar în zona oficială. În spațiul în care cetățenii se adună, de obicei, ca să vada parada, este permisul accesul fără să fie nevoie de certificat.

„Parada de la 1 Decembrie: interdicţia de a intra în zonă pentru cei care nu sunt testaţi şi permisă doar pentru cei care sunt vaccinaţi sau trecuţi prin boală se aplică numai zonei oficiale, nu şi zona care este în apropiere, unde, de regulă, stau oamenii şi urmăresc parada.

Acolo, singurele reguli care se aplică sunt regulile de sănătate publică şi purtarea măştii, care este obligatorie.

În rest, interdicţia de intrare decât celor vaccinaţi sau trecuţi prin boală se aplică zonei oficiale, unde vor fi invitaţii oficiali şi unde este o zonă limitată, cu un număr de persoane limitat”, a declarat oficialul.

Ce obligații au

El a mai adăugat că același lucru se aplică și recepțiilor oficiale care sunt permise de 1 Decembrie și care se vor face cu un număr limitat.

Astfel, pentru populația generală nu există interdicție, ci doar măsurile de protecție binecunoscute deja.

„Acelaşi lucru se aplică şi recepţiilor oficiale care sunt permise în ziua respectivă, cu un număr limitat, unde, din nou, vor intra doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală.

Deci, pentru populaţia generală nu există interdicţie, există doar obligaţia de a respecta măsurile de sănătate publică, distanţarea şi purtarea măştii, care este obligatorie.”, a spus șeful DSU.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI