Vestea momentului despre pensiile din România. Toți pensionarii vor să audă asta la început de 2022

Vestea momentului despre pensiile din România. Toți pensionarii vor să audă asta la început de 2022
Anunț despre pensiile din România: detalii de la ministrul Muncii

Vești noi pentru pensionari! Ministrul Muncii aduce detalii pentru toți vârstnicii. Ce trebuie să știe aceștia? Iată mai multe detalii chiar de la Marius Budăi! Toți românii trebuie să ia la cunoștință acest lucru.

Vești noi despre pensii: anunțul ministrului Muncii

Ministrul Muncii aduce un anunț de mare interes pentru toți pensionarii din România. Oficialul a declarat că toți românii și-au primit pensiile în data de 14 ianuarie, cu o zi mai devreme decât era programat.

Marius Budăi a mai transmis că a fost plătit și ajutorul de 1.200 de lei pentru vârstnicii cu venituri mici. În finele mesajului de pe rețelele de socializare el a mai scris că mulțumește tuturor pentru implicare, ulterior a subliniat că autoritățile se țin de cuvânt.

„Plata pensiilor s-a finalizat vineri, 14 ianuarie, cu o zi mai devreme decât era programat, deşi a început cu întârzierea specifică lunii ianuarie! În luna ianuarie a fost plătit şi ajutorul de 1.200 de lei pentru pensionarii care primesc între 1.000 şi 1.600 de lei pensie. Mulţumesc tuturor pentru implicare! Ne ţinem de cuvânt”, a scris Marius Budăi pe pagina sa de Facebook.

„Trebuie să avem grija cea mai mare pentru românii vulnerabili”

Ministrul a postat și un talon specific ce arată că punctul de pensie este de 1.586 de lei. Acesta anunță astfel schimbarea formulei pentru majorarea sumelor primite de pensionari din partea statului. Cel din urmă a mai adus în prim-plan faptul că era necesară o astfel de schimbare din cauza avalanșei de prețuri.

Cu toate astea, există câteva ‘condiționalități de respectat’. Concret, este vorba despre plata din PNRR și introducerea pensiilor în baza unor legi speciale. Ministrul a mărturisit și că nu dorește să dea speranțe și să spună că pensiile vor crește, ‘dar noi vom da plus valoare’.

”Am primit mesaje inclusiv de la seniorii României . Trebuie să conștientizăm unde suntem în România cu avalanșa de prețuri, de scumpiri, cu ce se întâmplă în Energie. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă PSD nu ar fi militat pentru pachetul social.

Trebuie să avem grija cea mai mare pentru românii vulnerabile. Despre majorările acestea, gândim o formulă. Avem anumite condiționalități de respectat. Una e procentul de plată din PNRR și introducerea pensiilor în baza unor legi speciale. Ne vom bate în continuare. Nu vreau să dau speranțe, să spun că pensiile vor crește, însă noi vom da plus valoare”, a continuat acesta.

Unii români l-au felicitat pentru vestea oferită, în timp ce alții au scos la suprafață faptul că greutățile sunt prea mari pentru ca ajutorul acesta să se vadă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI